Η Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη βραβεύθηκε για την πολύπλευρη συνεισφορά της στη φαρμακοβιομηχανία.
Για την πολύπλευρη συνεισφορά της στον φαρμακευτικό κλάδο, βραβεύτηκε η Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) Ιουλία Τσέτη, στο πλαίσιο του Μακεδονικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Μαΐου 2025.
Με επίκεντρο την επιστημονική πρόοδο, την καινοτομία και τη συμβολή του φαρμακοποιού στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη, το Μακεδονικό Φαρμακευτικό Συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα: “Το φαρμακείο σήμερα, Προοπτικές και προκλήσεις“.
Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Κωνσταντίνος Κατσιάνος, και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, απένειμαν τιμητική διάκριση στην κυρία Ιουλία Τσέτη.
Όπως επεσήμαναν, η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ανακήρυξής της Προέδρου των UNI-PHARMA & InterMed ως «Γυναίκα της Χρονιάς 2024» κατά την έκθεση CPHI 2024 στο Μιλάνο, τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση για τη φαρμακοβιομηχανία.
Η επιτροπή αξιολόγησης της CPHI είχε βραβεύσει την Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιό MSc και επίτιμη διδάκτωρ της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την αφοσίωσή της στην καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντάς την ως μια οραματίστρια και πρωτοπόρο στον φαρμακευτικό κλάδο, με σημαντικό αποτύπωμα στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία.
Όπως υπογράμμισε ο Απόστολος Βαλτάς, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στηρίζει τον κλάδο με σημαντική παραγωγή και θέσεις εργασίας στη χώρα μας, εκπροσωπώντας τον δυναμικά στην παγκόσμια αγορά -με τις βιομηχανίες του ΟΦΕΤ να εξάγουν σήμερα σε 75 χώρες.
Από την πλευρά της, η Ιουλία Τσέτη, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του φαρμάκου για τη βράβευση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Κάθε διάκριση που λαμβάνω εκτός από ικανοποίηση, αποτελεί για μένα και μία επιπλέον ευθύνη. Ευθύνη, όχι μόνο για την πορεία του Ομίλου μας και τους εργαζομένους μας, αλλά για την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας, της έρευνας και της νέας γενιάς.
Ο τομέας του φαρμάκου και της φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί όχι μόνο έναν πολύ ζωτικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας αλλά και οχυρό της κοινωνίας που έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του. Είμαι υπερήφανη που εργάζομαι στον τομέα των βιοεπιστημών που προσφέρουν τα μέγιστα στη δημόσια υγεία, στην έρευνα, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στον κοινωνικό ιστό. Επιπλέον, ο τομέας των επιστημών υγείας αλλά και της έρευνας τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες γυναίκες, ζήτημα που οφείλουμε να επαινέσουμε αλλά και να ενισχύσουμε. Να ενισχύσουμε, με δίκαιες και συμπεριληπτικές πολιτικές, με τις οποίες οι σύγχρονες γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται και να δημιουργούν απρόσκοπτα, προσφέροντας παράλληλα στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο».
Ο θεσμός των Μακεδονικών Φαρμακευτικών Συνεδρίων αναβίωσε ξανά φέτος με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Το πρώτο Μακεδονικό Φαρμακευτικό Συνέδριο της νέας εποχής συγκέντρωσε φαρμακοποιούς, επιστήμονες υγείας και επαγγελματίες του κλάδου από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας τον διάλογο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε κρίσιμα ζητήματα του φαρμακευτικού χώρου.
Με επίκαιρη θεματολογία με έμφαση στις σύγχρονες προκλήσεις για τα φαρμακεία και το ρόλο τους ως Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας καθώς και διακεκριμένους ομιλητές, το συνέδριο κατέγραψε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή φαρμακοποιών από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και αρκετών προέδρων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.