Site icon Όλο Υγεία

Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Φωτογραφία: 123rf

Αυτές οι ψητές πατάτες φούρνου είναι το απόλυτο comfort food που αξίζει να το απολαύσετε. Συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία μιας κλασικής ψητής πατάτας — τραγανή φλούδα, αφράτη και κρεμώδη σάρκα, λιωμένο τυρί και καπνιστό μπέικον — και αν θέλετε να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα προσθέστε και ένα τηγανητό αυγό από πάνω. Μη χάσετε τη συνταγή.

Smoothie με μούρα και κεφίρ για γερά οστά

Ψητές πατάτες με τυρί και μπέικον

Τηγανίστε τα αυγά στα υπολείμματα του λίπους από το μπέικον για να τους δώσετε έξτρα γεύση. Μπορείτε να απολαύσετε τις ψητές πατάτες με μια κουταλιά ξινή κρέμα ή μαγιονέζα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο για υγιή αρτηριακή πίεση, βιταμίνη C για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και φυτικές ίνες (ιδίως αν καταναλώσετε τη φλούδα) για αίσθηση κορεσμού. Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ευεργετικά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χολίνη για την υγεία του εγκεφάλου και βιταμίνη D για γερά οστά και ισορροπημένη διάθεση. Το τυρί τσένταρ προσθέτει έξτρα πρωτεΐνη, ασβέστιο για δυνατά οστά και προβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και προάγουν ένα υγιέςμικροβίωμα.

Ενεργός χρόνος Συνολικός χρόνος Μερίδες

25 λεπτά

1 ώρα

4

Γρήγορες, νόστιμες και θρεπτικές ομελέτες φούρνου με παρμεζάνα και λαχανικά

Υλικά

Η σούπα του… «ενός εκατομμυρίου» – Ναι, είναι τόσο νόστιμη και πλούσια

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τες σε πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήστε στη μέγιστη ισχύ για 15–20 λεπτά, γυρίζοντάς τες κάθε 5 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα. (Εναλλακτικά, ψήστε τις στον φούρνο στους 220°C για 50–60 λεπτά.) Αφήστε τες να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήστε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 8–10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και κρατήστε το λίπος στο τηγάνι.

Βήμα 3

Σε μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το τυρί και το βούτυρο. Κόψτε κάθε πατάτα κατά μήκος (όχι μέχρι κάτω) και πιέστε τα πλαϊνά για να ανοίξουν. Αφαιρέστε τη σάρκα με ένα κουτάλι, αφήνοντας ένα στρώμα περίπου 0,5 εκ. μέσα στη φλούδα. Πολτοποιήστε χονδροκομμένα τη σάρκα με το τυρί και το βούτυρο.

Βήμα 4

Προσθέστε την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το πιπέρι, το αλάτι και το μπέικον. Γεμίστε τις φλούδες με το μείγμα και τοποθετήστε τις σε ταψί. Κρατήστε τες ζεστές στον φούρνο.

Βήμα 5

Στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον, ρίξτε τα αυγά προσεκτικά. Αλατίστε ελαφρώς. Σκεπάστε και τηγανίστε για 2 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάστε και συνεχίστε μέχρι να ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο. Τοποθετήστε από μία γεμιστή πατάτα σε κάθε πιάτο και βάλτε από ένα αυγό από πάνω. Γαρνίρετε με ξινή κρέμα ή μαγιονέζα, σχοινόπρασο και πιπέρι.

Γλυκό porridge βρώμης με γεύση ρολό κανέλας – Έτοιμο σε 15 λεπτά

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα)

* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.

Όλο Υγεία

Exit mobile version