Site icon Όλο Υγεία

Σολωμός με λαχανάκια Βρυξελλών στη λαδόκολλα – Υγιεινό και έτοιμο σε 30 λεπτά

Σολωμός με λαχανάκια Βρυξελλών στη λαδόκολλα – Υγιεινό και έτοιμο σε 30 λεπτά

Φωτογραφία: 123rf

Αυτή η συνταγή με σολωμό και λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα μόνο ταψί είναι πραγματικός «game-changer» για τα βραδινά της εβδομάδας. Όλα ψήνονται μαζί σε ένα ταψί: τρυφερός, αφράτος σολωμός συνδυάζεται με τραγανά, ψητά λαχανάκια Βρυξελλών και ολοκληρώνεται με ένα ζωηρό ντρέσινγκ λεμονιού και ψητού σκόρδου. Είναι γρήγορη, γεμάτη γεύση και πανεύκολη στο καθάρισμα — ιδανική για πολυάσχολες ημέρες!

Κοτόπουλο με νιόκι, λιαστές ντομάτες και παρμεζάνα – Τόσο νόστιμο που θα σας πει «παντρέψου με»!

Γρήγορο και υγιεινό πιάτο με σολωμό και λαχανάκια Βρυξελλών – Δεν χρειάζεται να είστε «από πάνω»

Ο σολωμός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και αντιοξειδωτικά που του δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα του. Τα λαχανάκια Βρυξελλών προσθέτουν φυτικές ίνες φιλικές προς το έντερο και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Τα λεμόνια ενισχύουν το ανοσοποιητικό με βιταμίνη C και χαρίζουν λάμψη στο δέρμα, ενώ το σκόρδο στηρίζει επιπλέον την άμυνα του οργανισμού και προάγει υγιή επίπεδα χοληστερίνης, αρτηριακής πίεσης και σακχάρου.

Χρόνος παρασκευής

Ενεργός χρόνος Συνολικός ψρόνος Μερίδες

20 λεπτά

30 λεπτά

4

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η τέλεια φθινοπωρινή συνταγή, πλούσια σε βιταμίνες

Υλικά

Γρήγορο και πικάντικο rice bowl με τόνο για όταν βαριέστε να μαγειρέψετε

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο. Τρίψτε τη φλούδα των λεμονιών (2 κουτ. γλυκού) και στύψτε τα (¼ φλ. χυμό). Ψιλοκόψτε 4 σκελίδες σκόρδο (1½ κουτ. σούπας) και χτυπήστε τις υπόλοιπες 2 σκελίδες για να ανοίξουν ελαφρώς αλλά να μη λιώσουν.

Βήμα 2

Σε μπολ ανακατέψτε 2 κουτ. ρίγανη, 1 κουτ. πάπρικα, 1 κουτ. θυμάρι, 1 κουτ. πιπέρι, ¼ κουτ. μπούκοβο (αν χρησιμοποιείτε), το ξύσμα λεμονιού, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3

Στο ταψί, αναμείξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το εσαλότ και τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε τα ομοιόμορφα και τοποθετήστε τα φιλέτα σολωμού (με το δέρμα προς τα κάτω) ανάμεσά τους. Περιχύστε με το μείγμα λεμονιού-μυρωδικών.

Βήμα 4

Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα λαχανάκια να μαλακώσουν και ο σολωμός να ξεφλουδίζει εύκολα με πιρούνι. Πασπαλίστε με ½ κουτ. αλάτι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου σε ξύλο κοπής και λιώστε τες σε πάστα. Βάλτε την πάστα σε μπολ, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και ⅛ κουτ. αλάτι. Ανακατέψτε και περιχύστε με το μείγμα τον σολωμό και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ανακατέψτε ελαφρά τα λαχανάκια πριν το σερβίρισμα.

Το αφράτο, υγρό κέικ με μήλα που θα απογειώσει τον καφέ σας

Διατροφική αξία

Για μια μερίδα που αποτελείται από: 1 φιλέτο σολωμού και 1 φλ. λαχανάκια Βρυξελλών

* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.

Όλο Υγεία

Exit mobile version