Site icon Όλο Υγεία

Τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, πλούσιοι σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, πλούσιοι σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Φωτογραφία: 123rf

Αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες είναι τραγανοί απ’ έξω, τρυφεροί στο εσωτερικό τους και πάνε τέλεια με σάλτσα ταχίνι. Είναι ιδανικοί ως ορεκτικό, υλικό για σάντουιτς ή topping σε σαλάτα. Μη χάσετε τη συνταγή.

Κις λαχανικών, πλούσια σε βιταμίνη C και ασβέστιο – Πώς να τη φτιάξετε

Vegan ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι

Σκεφτείτε αυτή τη συνταγή ως οδηγό και όχι για να την ακολουθήσετε κατά γράμμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μαϊντανό με δυόσμο, το κύμινο με κάρυ, ή να προσθέσετε τριμμένο καρότο ή κολοκυθάκι για χρώμα. Νιώθετε τολμηροί; Προσθέστε μια κουταλιά πάστα χαρίσα για μια καπνιστή νότα από το Βόρεια Αφρική ή ψιλοκομμένες ελιές για άρωμα από Μεσόγειο.

Smoothie με μούρα και κεφίρ για γερά οστά

Υλικά (για περίπου 12 ρεβυθοκεφτέδες)

Για τους ρεβυθοκεφτέδες:

Caprese sandwich: Δροσερό και εύκολο σνακ, έτοιμο σε 5 λεπτά

Προαιρετικά για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε:

Για τη σάλτσα ταχίνι:

Γίγαντες κάρυ με άρωμα από Ταϊλάνδη

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε τα ρεβίθια

Απλώστε τα μαγειρεμένα ή κονσερβοποιημένα ρεβίθια σε καθαρή πετσέτα. Στεγνώστε τα καλά. Αυτό βοηθάει στο να γίνουν τραγανά και όχι μαλακά.

Βήμα 2: Λιώστε και ανακατέψτε

Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τα ρεβίθια με πιρούνι ή πρέσα πατάτας μέχρι να είναι μισο-λείο, μισο-χοντροκομμένο. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το αλεύρι, το λεμόνι και το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη που κρατάει το σχήμα της όταν πιεστεί.

Γιατί λειτουργεί: Τα κομμάτια ρεβιθιού προσφέρουν υφή και αποτρέπουν το εσωτερικό να γίνει πολύ συμπαγές.

Βήμα 3: Πλάστε τους ρεβυθοκεφτέδες

Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε ρεβυθοκεφτέ και πλάστε σε μικρά μπιφτεκάκια, πάχους περίπου 1,5 εκ. Τοποθετήστε τα σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 4: Βάλτε τα στο ψυγείο

Βάλτε τους στο ψυγείο για 20–30 λεπτά. Αυτό βοηθά να σταθεροποιηθούν και να μη διαλυθούν στο τηγάνισμα.

Βήμα 5: Τηγανίστε ή ψήστε στον φούρνο

Βήμα 6: Φτιάξτε τη σάλτσα ταχίνι

Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα. Προσθέστε νερό αν θέλετε να την αραιώσετε.

Βήμα 7: Σερβίρετε και απολαύστε

Σερβίρετε τους ρεβυθοκεφτέδες ζεστούς, με σάλτσα ταχίνι από πάνω και επιπλέον χυμό λεμονιού. Ιδανικοί με σαλάτα αγγουριού ή μέσα σε ζεστή πίτα.

Το αφράτο, υγρό κέικ με μήλα που θα απογειώσει τον καφέ σας

Διατροφική αξία ανά ρεβυθοκεφτέ με σάλτσα ταχίνι (ψημένοι στον φούρνο)

* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.

Όλο Υγεία

Exit mobile version