Site icon Όλο Υγεία

Βλαστοκύτταρα στην οδοντιατρική επιστήμη: Από τα εμφυτεύματα έως την αισθητική προσώπου

Βλαστοκύτταρα στην οδοντιατρική επιστήμη

Φωτογραφία: 123rf

Τα βλαστοκύτταρα αποτελούν επανάσταση στον τομέα της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής γενικότερα. Μετά από φυγοκέντριση του αίματος του ίδιου του ασθενή σε ειδικές φυγόκεντρους μπορούμε να πάρουμε βλαστοκύτταρα και αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (CD4+ stem cells & Growrh Factors).

Επανάσταση στην επιστήμη: Ερευνητές χρησιμοποίησαν βλαστοκύτταρα από φρονιμίτες για να θεραπεύσουν σοβαρές ασθένειες

Βλαστοκύτταρα στην οδοντιατρική: Νέα εποχή για εμφυτεύματα, περιοδοντίτιδα και αισθητική προσώπου

Τα αυτόλογα αυτά προϊόντα βρίσκουν εφαρμογή  στην Εμφυτευματολογία, στις εξαγωγές δοντιών, στον καθαρισμό κυστών μέσα στο στόμα, στην Περιοδοντολογία, στην Ενδοδοντία (απονευρώσεις) καθώς ακόμη και στην αισθητική του προσώπου.

Στην Εμφυτευματολογία βοηθούν στην ταχύτερη οστεονσωμάτωση των εμφυτευμάτων και στην τέλεια επούλωση των τραυμάτων χωρίς μετεγχειρητικές δυσφορίες, πόνους και οιδήματα για τον ασθενή. Επίσης στην αποφυγή πολύπλοκων χειρουργείων του παρελθόντος όπως η χειρουργική ανύψωση ιγμορείων.

Στην Περιοδοντολογία η ενέσιμη μορφή CGF(LPCGF) βοηθά πολύ στην ανάπλαση, στην προσέλκυση νέων κυττάρων και στην αναπαραγωγή και στην δημιουργία νεόπλαστου οστού και μαλακών ιστών βοηθώντας στην ταχύτερη θεραπεία και απομάκρυνση των παθογόνων βακτηρίων που δημιουργούν την Περιοδοντίτιδα.

Νόσος Πάρκινσον: Νέα πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Στην αισθητική του προσώπου επίσης το LPCGF μπορεί να βοηθήσει στις μεσοθεραπείες και στην λείανση και μείωση των ρυτίδων καθώς και στην ανάπλαση του προσώπου γενικότερα.

Μετά από αφαίρεση δοντιών ή μιας μεγάλης κύστης η τοποθέτηση CGF βλαστοκυττάρων στα μετεξακτικά φατνία και στην περιοχή των κύστεων βοηθά στην γρήγορη ανάπλαση της περιοχής και στην εξάλειψη της μετεγχειρητικής δυσφορίας, του πόνου και του οιδήματος για τον ασθενή.

Στην ενδοδοντία η έγχυση υγρής μορφής CGF(LPCGF) στους φλεγμαίνοντες ριζικούς σωλήνες ενός δοντιού που εμφανίζει συμπτώματα πολφίτιδας μπορεί μέχρι και να ανατρέψει την πολφίτιδα και την νέκρωση ενός δοντιού.

Οι τελευταίες και πιο σύγχρονες μελέτες πάνω στο κομμάτι των βλαστοκυττάρων στην Οδοντιατρική απέδειξαν πως σε λίγα έτη μόνο από τα βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου θα μπορούμε να αναγεννούμε από το μηδέν ένα νέο δόντι που έχει χαθεί στο παρελθόν λόγω εξαγωγής χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης εμφυτευμάτων.

Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν παράλυτο να περπατήσει ξανά με μία πρωτοποριακή ένεση

Η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν με ταχύτητες φωτός και οι επιστήμονες οφείλουμε να τρέχουμε στις ίδιες ταχύτητες συμβαδίζοντας στην εξέλιξη της εποχής μας.

Όλο Υγεία

Exit mobile version