Site icon Όλο Υγεία

Αβοκάντο: Πώς θα το κάνετε να ωριμάσει άμεσα με ένα απλό κόλπο

αβοκάντο - κόλπο - ώριμο

Φωτογραφία: 123rf

Θέλετε να απολαύσετε το αβοκάντο σας χωρίς να περιμένετε μέρες για να ωριμάσει; Υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε και να το κάνετε έτοιμο για κατανάλωση σε ελάχιστο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, το φρούτο μαλακώνει πιο γρήγορα και αποκτά την κρεμώδη υφή που το κάνει τόσο δημοφιλές.

Αβοκάντο: Το μυστικό για να το κάνετε πιο νόστιμο και απολαυστικό από ποτέ

Το αβοκάντο σας θα γίνει μαλακό και έτοιμο για να το απολαύσετε με ένα κόλπο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, κυρίως ολεϊκό οξύ, τα οποία βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ, μειώνοντας την LDL χοληστερόλη και υποστηρίζοντας την υγεία της καρδιάς.

Παράλληλα, το υψηλό περιεχόμενο φυτικών ινών (σε συνδυασμό με πηκτίνη και προβιοτικά συστατικά) και φυτοχημικών (όπως καροτενοειδή) συμβάλλει σε καλύτερη πέψη, υγεία του εντέρου και ενίσχυση του μικροβιώματος. Επιπλέον, η παρουσία καροτενοειδών όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη υποστηρίζει την υγεία των ματιών και την αντιοξειδωτική άμυνα.

Επιπρόσθετα, το αβοκάντο περιέχει σημαντικές βιταμίνες (E, K, C, B6, φολικό οξύ), μέταλλα (καλίου, μαγνησίου) και φυτοστερόλες, καθιστώντας το έναν εξαιρετικά θρεπτικό καρπό για τη γενική ευεξία. Τέλος, η κατανάλωση αβοκάντο ευνοεί την απορρόφηση λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών, όπως το λυκοπένιο και τα καροτενοειδή άλλων τροφών.

Ωστόσο, παρά τα πολλά του οφέλη, είναι ένα τρόφιμο με κάποιες ιδιαιτερότητες. Άλλες φορές είναι πολύ ώριμο, άλλες φορές είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται να περιμένουμε κάποιες μέρες για να το καταναλώσουμε.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο ή όχι μέχρι να το αγοράσει και συχνά μπορεί να είναι πολύ σκληρό για να σερβιριστεί, αλλά υπάρχει ένα κόλπο που το κάνει μαλακό μέσα σε πέντε λεπτά.

Είτε είναι πάνω σε τοστ το πρωί, συνοδεύει τα αυγά σας, μπαίνει σε μια νόστιμη σαλάτα, χρησιμοποιείται για γκουακαμόλε, ή προστίθεται στο πιάτο σας για δείπνο, το αβοκάντο είναι μια δημοφιλής και υγιεινή απόλαυση που μπορεί να προστεθεί σε κάθε γεύμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Όχι μόνο το αβοκάντο είναι χορταστικό, αλλά αποτελεί και καλή πηγή βιταμινών, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες και μπορεί να βελτιώσει την πέψη και τη συνολική ευεξία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ην. Βασιλείου (NHS) αναφέρει: «Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά. Απλώστε το σε τοστ, βάλτε το σε σάντουιτς ή λιώστε το σε ένα νόστιμο ντιπ. Μισό αβοκάντο μετράει ως 1 από τα 5 την ημέρα σας!»

Το λάθος που μαυρίζει τις μπανάνες σας – Ποιο φρούτο πρέπει να απομακρύνετε από κοντά τους

Πώς θα καταλάβετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο πριν το αγοράσετε

Ωστόσο, ο καρπός έχει και ένα μειονέκτημα. Επειδή πρέπει να το κόψετε στη μέση για να δείτε πώς είναι εσωτερικά, όταν επιλέγετε ένα αβοκάντο στο σούπερ μάρκετ, είναι δύσκολο να πείτε αν είναι ώριμο ή όχι μέχρι να το αγοράσετε.

Αν το πιέσετε ελαφρώς μπορείτε πιθανόν να νιώσετε αν είναι μαλακό, αλλά αυτό συχνά σημαίνει ότι ο καρπός πρέπει να καταναλωθεί μέσα στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα, μόλις το αβοκάντο ωριμάσει, υπάρχει ένα στενό χρονικό παράθυρο πριν αρχίσει να χαλάει.

Αν το αβοκάντο είναι πολύ σκληρό και δεν υποχωρεί καθόλου, είναι άγουρο. Όμως, υπάρχει ένας τρόπος να προμηθευτείτε σκληρά αβοκάντο χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χαλάσουν ή δεν θα είναι αρκετά μαλακά για σερβίρισμα.

Αβοκάντο: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο για 30 ημέρες – Το κόλπο με το ξύδι, σύμφωνα με ειδικό τροφίμων

Η πιο απλή και γρήγορη μέθοδος για να κάνετε τα αβοκάντο να ωριμάσουν

Η σελίδα για θέματα lifestyle και ευεξίας, Pure Wow, δημοσίευσε πρόσφατα μία απλή και γρήγορη μέθοδο για να ωριμάσετε τα αβοκάντο σας. Στο Instagram μοιράστηκαν ένα βίντεο επίδειξης του κόλπου, και το Pure Wow ανέφερε: «Το αβοκάντο δεν είναι ακόμα ώριμο; Μαλακώστε το τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και βυθίζοντάς το σε ζεστό νερό για μόλις 5 λεπτά. Voilà!»

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να τυλίξετε το αβοκάντο σας με αλουμινόχαρτο και αν έχετε περισσότερα, τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά και να τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα προσθέστε λίγο ζεστό, όχι καυτό, νερό στο μπολ μέχρι να καλυφθεί το αβοκάντο που είναι τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το για πέντε λεπτά.

Μετά από πέντε λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κόψτε το αβοκάντο στη μέση. Πιέστε κάθε μισό και το αβοκάντο σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό, έτοιμο για άλειμμα.

«Ω Θεέ μου», έγραψε ένα έκπληκτο άτομο αφού είδε το κόλπο. Ένας άλλος έγραψε: «Το θεωρώ σημάδι από το σύμπαν να φτιάξω γκουακ απόψε».

Απώλεια βάρους: 7 νόστιμες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε

«Ή απλώς βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα», πρότεινε ένας άλλος. Αλλά κάποιοι άλλοι παρατήρησαν: «Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα έχει πραγματικά τη γεύση ώριμου, σωστά;»

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης είναι αρχισυντάκτης του «Όλο Υγεία». Έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Exit mobile version