Αυτό το overnight oatmeal με γεύση cranberry cheesecake είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και τόσο νόστιμο που θα περιμένετε πώς και πώς να έρθει το πρωί. Η συνταγή συνδυάζει τη γλυκόξινη γεύση των cranberries με τις πλούσιες, κρεμώδεις νότες του cheesecake και τη ζεστασιά επιλεγμένων μπαχαρικών. Μη χάσετε τη συνταγή.
Γλυκό porridge βρώμης με γεύση ρολό κανέλας – Έτοιμο σε 15 λεπτά
Overnight oatmeal με γεύση cranberry cheesecake
Αυτή η συνταγή είναι ένα πρωινό, εμπνευσμένο από ένα κλασικό επιδόρπιο και θα γίνει το αγαπημένο σας κόλπο για να εξοικονομήσετε χρόνο τις πολυάσχολες μέρες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες από τη βρώμη και τους σπόρους chia και πρωτεΐνη από το γάλα και το γιαούρτι, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνετε χορτάτοι όλο το πρωί. Τα ξινά cranberries εξισορροπούνται από το κρεμώδες μείγμα cheesecake. Η γεύσει απογειώνεται από τα ζεστά αρώματα της κανέλας και του τζίντζερ.
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος ψύξης | Ενεργός χρόνος | Συνολικός χρόνος | Μερίδες |
---|---|---|---|
12 ώρες |
45 λεπτά | 12 ώρες και 25 λεπτά |
4 |
Smoothie με μούρα και κεφίρ για γερά οστά
Υλικά
- 2¼ φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες χωρίς γεύση
- 4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, χωρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα cranberries ολόκληρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- ⅓ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- 1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ¾ φλιτζάνι τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά (170g), σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ½ φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα τύπου digestives
Dal με φακές – Τα μυστικά της Ινδικής κουζίνας που θα απογειώσουν το πιάτο σας
Οδηγίες
Βήμα 1
Συνδυάστε 2¼ φλιτζάνια γάλα, 2 φλιτζάνια βρώμη, ½ φλιτζάνι γιαούρτι, 2 κουταλάκια βανίλια, 1 κουταλιά chia, ½ κουταλάκι κανέλα και ¼ κουταλάκι αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες (και έως 4 ημέρες).
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε 2 φλιτζάνια cranberries, 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού, ⅓ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1½ κουταλιά ζάχαρη και ⅛ κουταλάκι τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να σκάσουν τα περισσότερα cranberries και να πήξει ελαφρώς το μείγμα – περίπου 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα. Σκεπάστε και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε (έως 4 ημέρες).
Εναλλακτικά, μπορείτε να το μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων, σε σκεπασμένο μέτριο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, στο υψηλό για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να σκάσουν τα cranberries και να πήξει το μείγμα.
Tip: Δοκιμάστε τη συνταγή και με αποξηραμένα cranberries. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα, μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθώς τα περισσότερα αποξηραμένα cranberries έχουν προστιθέμενα σάκχαρα.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάλτε ¾ φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1½ κουταλιά κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι μέλι και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια βανίλιας σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως – περίπου 1 λεπτό. Σκεπάστε και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε (έως 4 ημέρες).
Βήμα 4
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το κρύο μείγμα cranberries σε καθένα από τα 4 βάζα των 450ml. Προσθέστε από πάνω ½ φλιτζάνι από το μείγμα βρώμης. Ρίξτε από πάνω 1½ κουταλιά από το μείγμα cheesecake. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Πασπαλίστε κάθε βάζο με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα μπισκότα digestives.
Σολωμός με λαχανάκια Βρυξελλών στη λαδόκολλα – Υγιεινό και έτοιμο σε 30 λεπτά
Διατροφική αξία (ανά 1 βαζάκι)
- Θερμίδες: 520
- Ολικοί υδατάνθρακες: 64g (23% της ΣΗΠ)
- Φυτικές ίνες: 8g (27% της ΣΗΠ)
- Συνολικά σάκχαρα: 25g
- Πρόσθετα σάκχαρα: 8g (16% της ΣΗΠ)
- Πρωτεΐνη: 17g (35% της ΣΗΠ)
- Ολικά λιπαρά: 22g (28% της ΣΗΠ)
- Κορεσμένα λιπαρά: 10g (52% της ΣΗΠ)
- Χοληστερίνη: 55mg (18% της ΣΗΠ)
* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.