Οι πατάτες και τα φασόλια κάνουν αυτό το στιφάδο λαχανικών με βάση τη ντομάτα εξαιρετικά χορταστικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κομμάτια κολοκυθιού ή καλαμπόκι που έχετε σοτάρει για λίγο, λίγο πριν το σερβίρισμα, ή να προσθέσετε ένα ακόμη κουτί με φασόλια cannellini για περισσότερη ουσία. Μια κουταλιά πέστο από πάνω είναι επίσης εξαιρετικά νόστιμη. Η προσθήκη σπιτικών κρουτόν με σκόρδο είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος να απογειώσετε αυτό το υγιεινό δείπνο. Μη χάσετε τη συνταγή.
Στιφάδο λαχανικών με κρουτόν
Χρόνος προετοιμασίας
| Προετοιμασία | Επιπλέον Χρόνος | Συνολικός Χρόνος | Μερίδες | Απόδοση |
|---|---|---|---|---|
| 35 λεπτά | 7 ώρες 55 λεπτά | 8 ώρες 30 λεπτά | 6 | 6 μερίδες |
Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 1,220 κιλά ολόκληρα ντοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα, σε κονσέρβα
- 425 γραμμάρια μέτρια φασόλια, βρασμένα και ξεπλυμένα
- 1 ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα πλατιά φασολάκια, κομμένα
- 340 γρ. πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών με μειωμένο αλάτι (ή κύβος λαχανικών – στην περίπτωση που έχει αλάτι ο ζωμός ή ο κύβος, μειώστε ή παραλείψτε το αλάτι)
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο
Για τα σπιτικά κρουτόν με σκόρδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
- 3 φλιτζάνια κύβοι (2.5 εκ.) από ψωμί ολικής άλεσης με κόρα
Οδηγίες εκτέλεσης
Βήμα 1
Βάλτε τις ντομάτες με τον χυμό τους σε ένα slow cooker (4 έως 7 λίτρα) ή σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και λιώστε τις με τα χέρια. Προσθέστε τα μέτρια φασόλια, τα κατεψυγμένα φασολάκια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και οτ μπούκοβο. Ρίξτε τον ζωμό και καλύψτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 8 ώρες ή σε μέτρια-υψηλή για 4 ώρες.
Βήμα 2
Περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Λιώστε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να γίνει πάστα. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών. Προσθέστε το ψωμί και ανακατέψτε ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Μεταφέρετε σε ρηχό ταψί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 12 με 15 λεπτά.
Βήμα 3
Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το σκόρδο και το λάδι μέσα στο slow cooker ή την κατσαρόλα. Μοιράστε το στιφάδο σε 6 μπολ και προσθέστε από πάνω τα κρουτόν. Σερβίρετε με επιπλέον μπούκοβο και παρμεζάνα, αν το επιθυμείτε.
Φθινοπωρινά κεκάκια με κολοκύθα – Συνταγή με 3 υλικά, έτοιμη σε 20 λεπτά
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Μερίδα: 1 ½ φλ. στιφάδο & ½ φλ. κρουτόν
- Θερμίδες: 407
- Συνολικοί υδατάνθρακες: 63g – 23% της ΣΗΠ
- Φυτικές ίνες: 12g – 44% της ΣΗΠ
- Σάκχαρα: 11g
- Πρωτεΐνη: 16g – 32% της ΣΗΠ
- Συνολικά λιπαρά: 11g – 14% της ΣΗΠ
- Κορεσμένα λιπαρά: 2g – 8% της ΣΗΠ
* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.