Καθώς το κρύο πλησιάζει ολοένα και περισσότερο και οι εποχικές ιώσεις επιστρέφουν, ειδικοί και influencers αναρτούν τις καλύτερες σούπες για το κρυολόγημα. Η Emily English, 30χρονη διατροφολόγος, μοιράστηκε στο Instagram τη δική της συνταγή: την αγαπημένη της «θεραπευτική» κοτόσουπα. Παρά το γεγονός ότι περιέχει μόνο 400 θερμίδες η μερίδα, είναι πλούσια σε βιταμίνες C και A.
Ψιλοκομμένη σαλάτα με αυθεντική ιταλική βινεγκρέτ
«Θεραπευτική» κοτόσουπα αυγολέμονο για το κρυολόγημα
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο θεραπευτικό από μια πραγματικά καλή κοτόσουπα, η οποία θα σας αναζωογονήσει, θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και θα σας αφήσει με μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Όταν είστε εξαντλημένοι, μετά από ένα ταξίδι ή καθώς πλησιάζουν οι κρύοι μήνες, αυτή είναι η σούπα που πρέπει να φτιάξετε. Πλούσια σε βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά από πολλά λαχανικά και βότανα, είναι εύκολη στην χώνευση», είπε.
Συνταγή για 4 μερίδες
Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- Δύο κύβοι ζωμού κοτόπουλου διαλυμένοι σε 2,5 λίτρα βραστού νερού
- Ένα μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
- 150g καστανό ρύζι
- Ένα λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- Δύο αυγά
- 320–400g ψητό κοτόπουλο, μαγειρεμένο
- Μία κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- Μία κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Δύο καρότα
- 200g κολοκύθα σε κύβους
- Δύο κλωνάρια σέλερι
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μια χούφτα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Ένα κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
- Δύο σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Dal με φακές – Τα μυστικά της Ινδικής κουζίνας που θα απογειώσουν το πιάτο σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, την κολοκύθα και το σέλερι. Προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέστε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το ρύζι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά και έπειτα ρίξτε 2 λίτρα από τον ζεστό ζωμό. Αφήστε να πάρει μία βράση.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από τον υπόλοιπο ζωμό για να διατηρηθεί η υφή της σούπας. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Αφαιρέστε το δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ, ετοιμάστε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και προσθέστε σταδιακά μία ή δύο κουτάλες από τον ζεστό ζωμό για να εξοικειωθεί το μείγμα με τη θερμοκρασία. Ρίξτε αργά πίσω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει η σούπα βελούδινη υφή.
Βήμα 5
Σε αυτό το στάδιο, όπως λέει η Emily, μπορείτε να κλείσετε τη φωτιά και να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ο φρέσκος μαϊντανός και ο άνηθος προστίθενται στο τέλος, λίγο πριν σερβίρετε τη σούπα καυτή.
Διατροφική αξία
1 μερίδα: 400 θερμίδες