Site icon Όλο Υγεία

Λιναρόσπορος vs Botox: Το φυσικό μυστικό για νεανικό δέρμα

λιναρόσπορο

Γνωρίζετε ότι οι αντιγηραντικές ιδιότητες του λιναρόσπορου μπορούν να συναγωνιστούν αυτές του μπότοξ; Γιατί θεωρείται «θαυματουργός» και πώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε.

Αυτή τη στιγμή το hashtag #flaxseedmask συγκεντρώνει πάνω από 48 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο αρχαίος σπόρος που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια κάνει θραύση ως «αντίπαλος» του μπότοξ στον τομέα της περιποίησης του δέρματος.

Ο λιναρόσπορος μπορεί όντως να κάνει «θαύματα» στην επιδερμίδα σας; Για ποιο λόγο ο σπόρος που θεωρείται πλέον υπερτροφή, έχει γίνει τόσο δημοφιλής; Ποια είναι τα συστατικά του που υπόσχονται ότι χαρίζουν λάμψη στο δέρμα και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός ο μικρός σπόρος, καφέ ή μαύρου χρώματος, είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και μετάλλων, όπως το μαγγάνιο, η θειαμίνη και το μαγνήσιο. Επίσης είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που ονομάζονται άλφα-λινολενικό οξύ (ή ALA).

Ο λιναρόσπορος είναι το τέλειο «όπλο» στη μάχη κατά της ακμής και των ρυτίδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σπόρος αυτός όχι μόνο ενισχύει τη λάμψη του δέρματος, αλλά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ακμή, ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος και μειώνει και τις ρυτίδες.

Θρέφει βαθιά το δέρμα, με τα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα ωμέγα-3, που περιέχει και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αντιοξειδωτικά στον λιναρόσπορο βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, επιβραδύνοντας τα σημάδια γήρανσης. Μία μάσκα με λιναρόσπορο (παρακάτω θα δείτε μία συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας) είναι η νέα σας επιλογή για λαμπερή επιδερμίδα, με λιγότερες ατέλειες και πιο απαλή υφή του δέρματος.

Μπορεί ο λιναρόσπορος να ανταγωνιστεί το Botox;

Μπορεί όμως ο λιναρόσπορος να σταθεί πραγματικά στο ύψος του botox όταν πρόκειται για τη μείωση των ρυτίδων; Κι όμως μπορεί. Το μπότοξ στοχεύει βαθιά μέσα στο δέρμα για να εξομαλύνει αποτελεσματικά και γρήγορα τις γραμμές έκφρασης. Από την άλλη ο σπόρος βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του δέρματος ενισχύοντας την ελαστικότητα και την ενυδάτωση.

Η ενσωμάτωση του λιναρόσπορου στην τακτική ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας μπορεί να αποφέρει εντυπωσιακά, φυσικά αποτελέσματα, με λιγότερες φλεγμονές και μια δροσερή λάμψη που μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο νεανικό!

Πως θα φτιάξεις μάσκα από λιναρόσπορο

Σε μια κατσαρόλα ρίξε ένα φλιτζάνι λιναρόσπορο και δυο φλιτζάνια νερό. Βράσε σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή τζελ. Στη συνέχεια στράγγισε το μείγμα σε ένα μπολ με μια τούλι ή τυρόπανο. Άφησε το τζελ να κρυώσει για 45 λεπτά πριν κάνεις την εφαρμογή. Άπλωσε τη μάσκα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και ξέπλυνέ την μετά από 15 λεπτά.

Exit mobile version