Site icon Όλο Υγεία

«Βραχιολάκι» στα ΤΕΠ του νοσοκομείου «Αττικόν»

βραχιολάκι

Το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται σε 10 νοσοκομεία, μειώνοντας το χρόνο αναμονής στα επείγοντα και μέχρι αρχές του 2026 θα εφαρμόζεται σε 100 νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Επεκτείνεσαι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ανίχνευσης των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)- το λεγόμενο «βραχιολάκι»- στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Χθες το «βραχιολάκι» μπήκε και στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Το νοσοκομείο αυτό, στα ΤΕΠ, δέχεται πάνω από 150.000 ασθενείς το έτος. Αντιλαμβάνεστε ότι η πρόκληση εδώ είναι μεγάλη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης που επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης των ασθενών έχει μειώσει το χρόνο αναμονής στα επείγοντα. Στον «Ευαγγελισμό», το πρώτο νοσοκομείο που εφαρμόστηκε,  από 9 ώρες μέσο χρόνο αναμονής, πλέον είμαστε στις 5,5 ώρες. Το «βραχιολάκι» θα έχει εφαρμοστεί σε 100 νοσοκομεία μέχρι αρχές του 2026.

Μέχρι σήμερα το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης των ασθενών στις εφημερίες, έχει εφαρμοστεί στα εξής Νοσοκομεία:

Πώς λειτουργεί το σύστημα με το «βραχιολάκι»

Με την άφιξή του στο Νοσοκομείο, ο πολίτης θα παραλαμβάνει το εισιτήριό του, γνωστό ως «βραχιολάκι» από το ειδικό εκδοτήριο που βρίσκεται στην Είσοδο των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Αυτό το εισιτήριο θα τον συνοδεύει σε όλα τα στάδια της ιατρικής του εξυπηρέτησης και θα φέρει έναν κωδικό QR. Όταν σκανάρει τον κωδικό έχει τη δυνατότητα:

Ο πολίτης παραμένει σε αναμονή έως ότου κληθεί από τη Γραμματεία/Γραφείο Κίνησης, η οποία προβάλλει τους αριθμούς των εισιτηρίων σε ειδικές οθόνες. Στη συνέχεια η Διαλογή τον καθοδηγεί στα αντίστοιχα ιατρεία.
Σε όλη τη διάρκεια, η προβολή του αριθμού του εισιτηρίου γίνεται σε οθόνες που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, όπως στους διαδρόμους, έξω από τα ιατρεία ή στις κεντρικές οθόνες των χώρων αναμονής.

Όλο Υγεία

Exit mobile version