Site icon Όλο Υγεία

Το αφράτο, υγρό κέικ με μήλα που θα απογειώσει τον καφέ σας

Το αφράτο, υγρό κέικ με μήλα που θα απογειώσει τον καφέ σας

Φωτογραφία: 123rf

Υπάρχει προφανώς ένα μυστικό συστατικό για το καλύτερο συνοδευτικό κέικ για τον καφέ – και είναι κάτι που μάλλον έχετε σε αφθονία αυτή την εποχή: τα μήλα! Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα και κάνουν το κέικ εξαιρετικά υγρό και αφράτο. Η στρώση streusel από πάνω προσθέτει επίσης μια τραγανή υφή που συνδυάζεται τέλεια με το μαλακό, υγρό κέντρο του. Διαβάστε τη συνταγή.

Αρωματικό κέικ μπανάνας με chips σοκολάτας, πλούσιο σε φυτικές ίνες

Αυτό το αφράτο και υγρό κέικ με μήλα συνδυάζεται τέλεια με καφέ

Ο μόνος τρόπος για να γίνει ακόμη καλύτερο είναι να το σερβίρετε με μια ζεστή κούπα καφέ και να το απολαύσετε με έναν καλό φίλο. Αυτό το φθινοπωρινό πρωινό (ή επιδόρπιο, ή σνακ) δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε.

Τα μήλα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και ισχυρές πολυφαινόλες. Έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση μήλων με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, χαμηλότερη χοληστερίνη, ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Οι φυτικές τους ίνες υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και το αίσθημα κορεσμού, καθιστώντας τα χρήσιμα για τη διαχείριση του βάρους – ενώ μελέτες δείχνουν και πιθανά προστατευτικά οφέλη έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου. Σημαντικό είναι ότι τα μεγαλύτερα οφέλη προέρχονται από την κατανάλωση ολόκληρων, ανεπεξέργαστων μήλων και όχι των επεξεργασμένων μορφών τους όπως ο χυμός ή ο πουρές μήλου.

Αποδίδει Χρόνος προετοιμασίας Συνολικός χρόνος
12 μερίδες 15 λεπτά 1 ώρα και 30 λεπτά

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο σνακ

Υλικά

Για το κέικ

Για τη στρώση streusel

Πώς να μετατρέψετε το ρύζι που περίσσεψε σε ένα πεντανόστιμο γλυκό – Δεν είναι το ρυζόγαλο

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C, με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί 23×33 εκ. με το βούτυρο. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή το μίξερ με βάση (με το εξάρτημα-φτερό), χτυπήστε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καστανή ζάχαρκ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά στο ενδιάμεσο. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε ξανά. «Πάρτε» και τα πλαϊνά του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν ελάχιστες ραβδώσεις από αλεύρι. Προσθέστε τη sour cream και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί (μην το παρακάνετε). Ανακατέψτε μέσα τα μήλα με το χέρι. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Βήμα 3

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το μείγμα του κέικ.

Βήμα 4

Ψήστε μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ, για 50 έως 60 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 5

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, αν επιθυμείτε.

Απολαυστική μεσογειακή σαλάτα με ρεβύθια και μείγμα μπαχαρικών za’atar

Διατροφική αξία (ανά μερίδα – για 12 μερίδες)

* Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλίσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις

Όλο Υγεία

Exit mobile version