Αυτά τα πιο υγιεινά κεκάκια με κολοκύθα είναι μαλακά και αφράτα. Χρειάζονται μόνο 3 υλικά και δεν έχουν αυγά, επεξεργασμένη ζάχαρη, γαλακτοκομικά ή βούτυρο. Ψήνονται στον φούρνο αντί να τηγανίζονται και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν. Δείτε τη συνταγή.
Φθινοπωρινά κεκάκια με κολοκύθα
| Μερίδες | Χρόνος προετοιμασίας | Χρόνος ψησίματος | Συνολικός χρόνος |
|---|---|---|---|
|
9 κεκάκια |
10 λεπτά | 10 λεπτά |
20 λεπτά |
Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 1 ¾ φλιτζάνια (400g) πουρές κολοκύθας
- 2 κ.σ. (30ml) σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 φλιτζάνια (280g) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μπαχαρικά, προαιρετικά: Αν σας αρέσουν τα φθινοπωρινά μπαχαρικά στα γλυκά κολοκύθας, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι.
Μεξικάνικη σούπα με μαύρα φασόλια – Έτοιμη σε 20 λεπτά
Οδηγίες εκτέλεσης
Βήμα 1
Αν ψήσετε τα κεκάκια και δεν τα τηγανίσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάλτε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ή μεταλλικό ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου όσο προθερμαίνεται. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει στη φωτιά. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Αν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρος, βάλτε λαδόκολλα στον δίσκο ή το ταψί.
Βήμα 2
Ρίξτε τον πουρέ κολοκύθας και το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με σύρμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός/υγρή ζύμη.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα δοσομετρητή μεγέθους 1/3 φλιτζανιού για να πάρετε ποσότητα από το μείγμα και ρίξτε στο ταψί ή στον δίσκο της φριτέζας με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. ανάμεσα στα κεκάκια. Πιέστε απαλά με τα χέρια σας κάθε μερίδα ώστε να σχηματίσει έναν κύκλο διαμέτρου 6–7,5 εκ. Αν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρος, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις.
Προαιρετικό βήμα: Αλείψτε ελαφρώς την επιφάνεια των κέικ με λάδι αβοκάντο ή άλλο ουδέτερο έλαιο. Αν και θα γίνουν τραγανά και χωρίς αυτό, το λάδι θα τους δώσει πιο χρυσαφένιο και τραγανό αποτέλεσμα.
Βήμα 5
Οδηγίες για τον φούρνο: Ρίξτε προσεκτικά το βραστό νερό στο σκεύος που βρίσκεται στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. Έπειτα, τοποθετήστε το ταψί με τα κεκάκια στη σχάρα από πάνω και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Έπειτα, γυρίστε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 1–2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή και χρυσαφένια επιφάνεια.
Οδηγίες για φριτέζα αέρος: Προθερμάνετε τη φριτέζα στους 200°C. Ψήστε τα κεκάκια για περίπου 10–11 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Βήμα 6
Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε. Είναι καλύτερα να καταναλώνονται λίγο ζεστά, αμέσως μόλις ψηθούν. Έχουν ελαφρώς γλυκιά γεύση από μόνα τους. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τα περιχύσετε με γλάσο. Φυλάξτε ό,τι περισσέψει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο
Διατροφική αξία (ανά κεκάκι)
- 119 θερμίδες
- 26g υδατάνθρακες
- 3g πρωτεΐνη
- 0.2g λιπαρά
- 313mg νάτριο
- 1g φυτικές ίνες
- 4g ζάχαρη
- 25g καθαροί υδατάνθρακες
* Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.
