Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο

Αυτή η συνταγή με κοτόπουλο και σπαράγγια είναι ένα απλό γεύμα, γίνεται σε ένα ταψί και είναι ιδανικό ως βραδινό τις καθημερινές. Τα φιλετάκια κοτόπουλου περιχύονται με μία γλυκόξινη σάλτσα με βαλσάμικο και ψήνονται μαζί με τρυφερά σπαράγγια, προσφέροντας ένα εύκολο αλλά και ισορροπημένο δείπνο.

Η σούπα του… «ενός εκατομμυρίου» – Ναι, είναι τόσο νόστιμη και πλούσια

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο

Αν δεν έχετε φιλετάκια κοτόπουλου, μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε κόβοντας δύο στήθη κοτόπουλου των 225 γραμματίων, οριζόντια. Το λεπτό κόψιμο εξασφαλίζει πιο γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο, ώστε όλα να είναι έτοιμα ταυτόχρονα για ένα χωρίς κόπο, νόστιμο δείπνο.

Χρόνος προετοιμασίας

Ενεργός χρόνος Συνολικός χρόνος Μερίδες

15 λεπτά

25 λεπτά

4

Caprese sandwich: Δροσερό και εύκολο σνακ, έτοιμο σε 5 λεπτά

Υλικά

  •  4 φιλετάκια κοτόπουλου (115 γραμμάρια το καθένα)
  •  2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  •  1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα
  •  ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  •  2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι, και επιπλέον για γαρνίρισμα
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
  •  1 λίβρα φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  •  ¾ φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
  •  1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη
  •  τοματίνια κομμένα, για το γαρνίρισμα

Κις λαχανικών, πλούσια σε βιταμίνη C και ασβέστιο – Πώς να τη φτιάξετε

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο επάνω τρίτο και προθερμάνετε στους 190°C. Τοποθετήστε τα 4 φιλετάκια κοτόπουλου στη μία πλευρά ενός μεγάλου ταψιού. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι ιταλικά καρυκεύματα, ½ κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Ψήστε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, ανακατέψτε 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι, ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδο και την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο. Προθερμάνετε το γκριλ στο δυνατό. Τοποθετήστε τα σπαράγγια, το κόκκινο κρεμμύδι και την κάπαρη στην άδεια πλευρά του ταψιού. Περιχύστε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα του ξυδιού και ανακατέψτε να καλυφθούν. Γυρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 4

Ψήστε με γκριλ μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά αλλά τραγανά και η θερμοκρασία του κοτόπουλο στο πιο χοντρό σημείο να είναι 74°C – περίπου 10 λεπτά. Αν επιθυμείτε, περιχύστε με επιπλέον βαλσάμικο ξύδι.

Το αφράτο, υγρό κέικ με μήλα που θα απογειώσει τον καφέ σας

Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

  •  Θερμίδες: 249
  •  Πρωτεΐνη: 29g (58% της ΣΗΠ)
  •  Ολικά λιπαρά: 10g (13% της ΣΗΠ)
  •  Κορεσμένα λιπαρά: 2g (8% της ΣΗΠ)
  •  Ολικοί υδατάνθρακες: 11g (4% της ΣΗΠ)
  •  Φυτικές ίνες: 3g (11% της ΣΗΠ)
  •  Σάκχαρα: 5g
  •  Χοληστερίνη: 83mg (28% της ΣΗΠ)

* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top