Αυτή η συνταγή με γαρίδες και σπανάκι είναι γρήγορη, εύκολη και χρειάζεται μόνο ένα σκεύος. Συνοδεύεται από μία γευστική και γρήγορη σάλτσα στο τηγάνι, αρωματισμένη με χυμό λεμονιού, μπούκοβο και μαϊντανό.
One-pot σκορδάτες γαρίδες με σπανάκι και μυρωδικά
Χρόνος εκτέλεσης
| Προετοιμασία | Μαγείρεμα | Σύνολο | Μερίδες |
|---|---|---|---|
|
25 λεπτά |
25 λεπτά | 25 λεπτά |
4 |
Κρεμώδη spaghetti με παρμεζάνα, λεμόνι και σκόρδο – Έτοιμα σε 30 λεπτά
Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
- ½ κιλό σπανάκι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι + ⅛ κουταλάκι, χώρια
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- ½ κιλό γαρίδες (μέγεθος 21-30), καθαρισμένες και χωρίς το έντερο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Asian-style σολωμός στη σχάρα με λαχανοσαλάτα
Οδηγίες παρασκευής
Βήμα 1
Ζεστάνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και το ¼ κουταλάκι αλάτι και ανακατέψτε για να καλυφθεί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί κυρίως το σπανάκι, για 3 έως 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε σε μπολ και διατηρήστε ζεστό.
Βήμα 2
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέστε τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες, το μπούκοβο και το υπόλοιπο ⅛ κουταλάκι αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες καλά, για άλλα 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από το σπανάκι, πασπαλισμένες με 1 κουταλιά μαϊντανό και 1½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε να σερβίρετε με μακρύκοκκο ρύζι.
Ψητά apple fritters: Συνταγή για πεντανόστιμο μηλοπιτάκι-κέικ
Διατροφική αξία (ανά 1 φλιτζάνι)
- Θερμίδες: 226
- Υδατάνθρακες: 6γρ – 2% της ΣΗΠ
- Φυτικές ίνες: 3γρ – 10% της ΣΗΠ
- Σάκχαρα: 1γρ
- Πρωτεΐνη: 26γρ – 53% της ΣΗΠ
- Συνολικά λιπαρά: 12γρ – 15% της ΣΗΠ
- Κορεσμένα λιπαρά: 2γρ – 9% της ΣΗΠ
- Χοληστερίνη: 183mg – 61% της ΣΗΠ