Το αφροδισιακό βότανο που αποτοξινώνει, χαρίζει υγιές δέρμα και προλαμβάνει τον καρκίνο

βότανο

Η ρίζα αυτή προέρχεται από ένα βότανο που έχει προέλευση από τη Βόρεια Ασία και την Ευρώπη, αν και σήμερα φύεται και αλλού. Δείτε ποια είναι και τα οφέλη της.

Γνωρίστε μια ρίζα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για διάφορες παθήσεις. Διατίθεται επίσης ως τσάι, ρίζα, σκόνη ή εκχύλισμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Τι είναι η κολλιτσίδα

Πρόκειται για ένα φυτό με βαθιές ρίζες που έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των θεραπευτικών του δράσεων.

Οι βαθιές ρίζες του φυτού κολλιτσίδα είναι πολύ μακριές και ποικίλλουν στο χρώμα από μπεζ έως καφέ και σχεδόν μαύρες εξωτερικά. Η ρίζα της κολλιτσίδας έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην ολιστική ιατρική για τη θεραπεία μιας ποικιλίας διαφορετικών παθήσεων. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται πιο συχνά ως διουρητικό και πεπτικό βοήθημα.

Τώρα, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πολλές πιθανές χρήσεις και οφέλη για την υγεία της ρίζας της κολλιτσίδας. Αυτά τα οφέλη μπορεί να είναι αρκετά εκτεταμένα ώστε να δικαιολογούν τη χρήση της ρίζας της κολλιτσίδας ως συμπληρωματικής θεραπείας για ορισμένες παθήσεις.

Τα πιθανά οφέλη

  1. Απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα
  2. Πιθανώς να αναστέλλει ορισμένους τύπους καρκίνου
  3. Θεωρείται αφροδισιακό
  4. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων

1. Απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα

Μία από τις πιο κοινές χρήσεις της ρίζας της κολλιτσίδας ήταν ο καθαρισμός του αίματος. Πρόσφατα στοιχεία έχουν βρει ότι η ρίζα της κολλιτσίδας περιέχει ενεργά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν τις τοξίνες από την κυκλοφορία του αίματος.

Σχετική έρευνα διαπίστωσε ότι πράγματι η ρίζα της κολλιτσίδας αποτοξίνωσε αποτελεσματικά το αίμα και προκάλεσε την αυξημένη κυκλοφορία στην επιφάνεια του δέρματος.

2. Πιθανώς να αναστέλλει ορισμένους τύπους καρκίνου

Η ρίζα της κολλιτσίδας, όπως αποδεικνύεται, μπορεί όχι μόνο να καθαρίσει το αίμα, αλλά μπορεί, επίσης, να αναστέλλει ορισμένους τύπους καρκίνου.

Μια έρευνα έχει επίσης βρει ότι η κολλιτσίδα είχε «ισχυρά ανασταλτικά αποτελέσματα» στην ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως το καρκίνωμα του παγκρέατος. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η ρίζα της κολλιτσίδας παρεμβαίνει σημαντικά στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Παρόλο που χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστούν οι πλήρεις επιδράσεις της κολλιτσίδας σε διαφορετικούς τύπους καρκίνων και όγκων, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα αξιοσημείωτο εύρημα.

3. Θεωρείται αφροδισιακό

Μια άλλη πιθανή χρήση της ρίζας της κολλιτσίδας είναι ως αφροδισιακό. Σε μια μελέτη, που δεν έγινε ωστόσο σε ανθρώπους, διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα της ρίζας της κολλιτσίδας είχε αφροδισιακή δράση. Το εκχύλισμα ενίσχυσε τη σεξουαλική λειτουργία και τη σεξουαλική συμπεριφορά σε αρσενικούς αρουραίους.

Απαιτείται έρευνα σε ανθρώπους, αλλά τα στοιχεία υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, σύμφωνα με το healthline.com.

4. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων

Η ρίζα της κολλιτσίδας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή και το έκζεμα.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της ρίζας μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων του δέρματος, όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top