Ποιοι λόγοι οδηγούν στην απιστία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην απιστία και η απιστία μπορεί να συμβεί σε κάθε είδους σχέση. Ακόμη και στην πιο ευτυχισμένη.

Όταν σκεφτόμαστε την απιστία στις σχέσεις, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί και στη δική μας σχέση. Συχνά σκεφτόμαστε την απιστία ως κάτι που συμβαίνει μόνο σε διαλυμένες, δυστυχισμένες σχέσεις ή όταν οι σύντροφοι αισθάνονται εξαιρετικά απελπισμένοι. Η αλήθεια όμως είναι ότι η απιστία μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πιο ευτυχισμένο ζευγάρι. Και η απιστία είναι πιο συχνή από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Δεν απατούν όλοι τους αγαπημένους τους ή δεν προσπαθούν να τους απατήσουν, απλώς η απιστία συχνά δεν συμβαίνει τυχαία, χωρίς κανέναν λόγο. Αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι προσωπικοί ή να σχετίζονται με τη σχέση ή να είναι συνδυασμός και των δύο.

Ενώ κάποιοι έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να απατήσουν από άλλους, υπάρχουν συχνά παράγοντες σε μια σχέση που μπορεί να αναγκάσουν τους ανθρώπους να απατήσουν ή να τους οδηγήσουν να απατήσουν τον σύντροφό τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά διαφορετικά προβλήματα που θα μπορούσαν να κρύβονται κάτω από την επιφάνεια μιας ευτυχισμένης, υγιούς σχέσης. Παρόλο που αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που φανταζόμαστε όταν σκεφτόμαστε την απιστία, οι άνθρωποι μπορεί να φαίνονται απόλυτα ευτυχισμένοι στη σχέση τους και να αποφασίζουν να απατήσουν τον σύντροφό τους εξαιτίας αυτών των προσωπικών ή σχέσεων παραγόντων. Σημειώστε ότι δεν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες για όποιον απατά. Στο τέλος της ημέρας, η απόφαση να απατήσετε τον σύντροφο σας (είτε είναι μία φορά είτε επανειλημμένα) είναι μια απόφαση να θυσιάσετε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στον συντρόφο σας.

Όταν κάποιοι απιστούν είναι σημαντικό να κατανοήσετε μερικούς από τους λόγους που το κάνουν, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στη σχέση σας και να αποφύγετε την απιστία. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από την απιστία ακόμα και στις πιο ευτυχισμένες σχέσεις.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ScienceDirect με τίτλο Infidelity in romantic relationships των Frank D Fincham and Ross W May, υπάρχουν τρεις άξονες: προσωπικά προβλήματα, προβλήματα με τον σύντροφο ή τη σχέση στο σύνολό της και εξωτερικοί παράγοντες όπως η εύκολη πρόσβαση σε ιστοσελίδες γνωριμιών, επαγγελματικά ταξίδια κ.λπ. Επίσης, εάν βρίσκεστε σε γάμο ή σχέση για πολλά χρόνια, η σεξουαλική απιστία κτυπά κόκκινο στα ζευγάρια που είναι μαζί για μεγάλο διάστημα, όπως έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top