Είναι εύκολη η ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες;

Όλο και περισσότεροι ενήλικες επιθυμούν να διορθώσουν στοματικά προβλήματα γι αυτό και ξεκινούν ορθοδοντική θεραπεία.

 

Η δρ Κατερίνα Δούμα Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική ορθοδοντικός, απαντά στην ερώτηση πόσο εύκολη είναι η ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες.

Η ορθοδοντική στους ενήλικες απαιτεί στενή συνεργασία με τον οδοντίατρο, και πολλές φορές με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής, όπως η γναθοχειρουργική σε έντονες περιπτώσεις σκελετικής δυσαρμονίας, η προσθετική, η ενδοδοντία, και περιοδοντολογία. Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι οι ορθοδοντικές θεραπείες γίνονται για αισθητικούς λόγους, αλλά στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος δεν είναι κοσμητικός, είναι κυρίως αναπτυξιακός και λειτουργικός.

Περίπου το 20-30% των ορθοδοντικών ασθενών είναι ενήλικες, οι οποίοι αναζητούν θεραπεία για την κακή σύγκλειση των δοντιών, τα συνωστισμένα δόντια αλλά και για τα κενά που εμφανίζονται ανάμεσα στα δόντια τους. Αυτά συνήθως υποκρύπτουν κάποιο περιοδοντικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να διορθωθεί προτού γίνει η ορθοδοντική θεραπεία, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επιδείνωσης και τελικά πρόωρης απώλειας των δοντιών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top