Αντιγήρανση: Τα συμπληρώματα διατροφής που σας ξανανιώνουν!

συμπληρώματα διατροφής αντιγήρανση

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι η νέα τάση στην ομορφιά και στην αντιγήρανση. Όχι μόνο είμαστε ό,τι τρώμε αλλά και πώς φαινόμαστε!

Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι η διατροφή μαζί με την ψυχολογία και την άσκηση αποτελούν τους τρεις πυλώνες της καλής υγείας και ως εκ τούτου της άριστης εικόνας μας σε κάθε ηλικία. Ωστόσο πόσα χρήσιμα μικροθρεπτικά συστατικά καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε με κάθε γεύμα μας, μιας και οι ρυθμοί της ζωής μας είναι γρήγοροι, τα γεύματα βιαστικά και πολλές φορές εντελώς ακατάλληλα για τον οργανισμό μας;

Ποια συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν την αντιγήρανση

Ο λόγος για τα συμπληρώματα διατροφής και της χρήσης τους, είναι οι ιδιότητες τους να αντιστρέφουν τους μηχανισμούς της οργανικής φθοράς, δυνατότητα που για να εκφραστεί απαιτούνται συγκεκριμένες συγκεντρώσεις τους στο αίμα. Τα τελευταία χρόνια κατακλιστήκαμε από συμπληρώματα διατροφής που αφορούν κατ’εξοχήν το δέρμα. Συνοδεύονται πια από πληθώρα μελετών και η παραγωγή και διάθεση τους υπόκειται σε αυστηρό νομοθετικό έλεγχο, τόσο από την EU όσο και σε εθνικό επίπεδο στην κάθε χώρα. Ποια είναι:

Πεπτίδια κολλαγόνου

Η χρήση τους συντελεί στην ενδογενή αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου, πρωτεΐνης άμεσα συνδεδεμένης με την υγεία του δέρματος και των εξαρτημάτων του.
Η παραγωγή του κολλαγόνου εξαρτάται από τα προσλαμβανόμενα πεπτίδια μέσω της τροφής καθημερινά. Η μειωμένη σύνθεση του, καθώς και ο αυξημένος ρυθμός καταστροφής του έχουν άμεση επίπτωση στην επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Υαλουρονικό οξύ

Μελέτες έχουν αποδείξει επίσης τη θετική επίπτωση στο δέρμα της καθημερινής λήψης υαλουρονικού οξέος χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους για 12 εβδομάδες.

Βιταμίνη C

Παράλληλα, αναγκαίος παράγοντας για την αποκατάσταση του γερασμένου δέρματος είναι η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C. Δρα αντιοξειδωτικά αποτρέποντας την καταστροφική οξείδωση από τη UV ακτινοβολία και τη γενικότερη βλαβερή περιβαλλοντική επίπτωση στο δέρμα. Η ημερήσια δόση δεν είναι απόλυτα καθορισμένη, συνήθως κυμαίνεται απο 1000mg – 3000mg. Εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενούς, αλλά και από την ανοχή του στη βιταμίνη.

Βιταμίνη Ε

Ονομάζεται και βιταμίνη του δέρματος ενώ είναι πάντα στο προσκήνιο για τις ιδιότητες της αντιγήρανσης, κατέχει στα τοπικά καλλυντικά σκευάσματα σπουδαία θέση καθώς και στα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα. Η δράση της στον επαναπροσδιορισμό του κυτταρικού κύκλου ανάπτυξης των κερατινοκυττάρων καθώς και η βοήθεια στην ομοιογενή παραγωγή μελανίνης την καθιστά βασική βοήθεια για το δέρμα.

Η βοήθεια των συμπληρωμάτων διατροφής στο δέρμα είναι σημαντική και αποδεδειγμένη με πληθώρα έγκυρων μελετών που αποδεικνύουν τη θετική τους επίδραση στις αυτοεπιδιορθωτικές δυνατότητες του οργανισμού και στην καθυστέρηση της διαδικασίας της γήρανσης, κυρίως κατά τις δύσκολες περιόδους της προεμμηνόπαυσης – εμμηνόπαυσης και ανδρόπαυσης.

Παράλληλα με τις αισθητικές θεραπείες ένα πρωτόκολλο με συμπληρώματα διατροφής θα βελτιώσει το αποτέλεσμα. Ο χρυσός κανόνας είναι «είσαι ό,τι τρως» όμως τα συμπληρώματα συμπληρώνουν τη διατροφή. Δεν την υποκαθιστούν.

 

Scroll to Top