Κυτταρίτιδα: 3 άμεσες λύσεις που θα την εξαφανίσουν!

κυτταρίτιδα λύσεις

Προλαβαίνετε να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα πριν βγείτε στην παραλία; Ναι, με 3 άμεσες λύσεις στον δερματολόγο!

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μας περισσότερο το καλοκαίρι. Στο ερώτημα εάν προλαβαίνουμε να διορθώσουμε την εικόνα μας και να φορέσουμε το μαγιό μας με περισσότερη αυτοπεποίθηση

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αφορά τον λιπώδη ιστό με διογκωμένα λιποκύτταρα που σχηματίζουν τον γνωστό «φλοιό πορτοκαλιού». Είναι επίσης πιθανό να πάσχει και το δέρμα που τον καλύπτει, αφού είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αυξομειώσεων στο βάρος έχουμε χαλαρό δέρμα. Δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να συγκρατεί τα λοβία του λίπους και τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο θέματα. Έτσι, λοιπόν, η θεραπεία πρέπει να αφορά και στα δυο μέρη.

Οι άμεσες λύσεις

Ακόμα κι αν το πρόβλημα είναι μεγάλο μπορούμε να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τις σωστές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Έτσι αν πάσχει μόνο ο λιπώδης ιστός τότε η μεσοθεραπεία με παράγοντες που κάνουν λιποδιάλυση αυξάνουν τοπικά τον μεταβολισμό και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία. Με τη βοήθεια ή χωρίς των εξειδικευμένων μηχανημάτων θα «ξεφουσκώσει» τα λιποκύτταρα και το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές.

Αν τώρα έχουμε και χαλαρό δέρμα, που σημαίνει ότι οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης δεν σχηματίζουν το πλέγμα που χρειάζεται ώστε να κρατήσουν τα λοβία του λίπους στη θέση τους, τότε αυτό επιτυγχάνετε με τα νήματα και με πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Τις «βουλίτσες» κυτταρίτιδας, που χαρακτηρίζουν ένα πιο προχωρημένο στάδιο τις διορθώνουμε είτε με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου που κόβει τον ινώδη ιστό, είτε γεμίζοντάς τες με υαλουρονικό οξύ σώματος. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιούμε και για τη χαλάρωση στο έσω μέρος των μηρών.

Σε πόσες επισκέψεις έχουμε αποτέλεσμα; Ανάλογα με το πρόβλημα ορίζονται και οι συνεδρίες, αλλά συνήθως μετά από 4-6 φορές θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα:

  • Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με περισσότερες πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά, μειώνοντας τα γλυκά.
  • Δοκιμάστε συμπληρώματα διατροφής με αποιδηματική δράση
  • Πίνουμε πολύ νερό, ή και πράσινο τσάι.
  • Χρησιμοποιείτε «λούφα» όταν κάνετε μπάνιο, βοηθάει να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να φανεί ωραιότερο και πιο νεανικό το δέρμα.
  • Μαυρίστε! Υπάρχει και ένα τέχνασμα ώστε να είναι λιγότερο εμφανές το πρόβλημα. Στο μαυρισμένο δέρμα η κυτταρίτιδα φαίνεται λιγότερο. Εκτός από το φυσικό μαύρισμα, τα μέικ απ σώματος δίνουν μια καλύτερη εικόνα.
Scroll to Top