Άπλωμα ρούχων: Το λάθος που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους 

άπλωμα ρούχων

Τώρα που σιγά σιγά η θερμοκρασία πέφτει, ο καιρός γίνεται όλο και πιο μουντός και τα καλοριφέρ θα αρχίσουν να ανάβουν οι ειδικοί αναφέρουν τους κινδύνους που προκαλούνται από το άπλωμα ρούχων. Δείτε τι μπορεί να κάνετε λάθος και ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν…

Το καλοκαίρι τελείωσε, οι θερμοκρασίες πέφτουν και σιγά σιγά κατευθυνόμαστε προς τον χειμώνα. Το κρύο και η υγρασία δεν δυσκολεύουν μόνο εσάς αλλά και τα ρούχα σας καθώς δεν μπορούν πια α στεγνώσουν έξω στον ήλιο και αναγκάζεστε να τα αφήνετε να στεγνώνουν απάνω στο καλοριφέρ. Η συνήθεια αυτή εκτός από κοστοβόρα έχει επιπτώσεις και στην υγεία σας, καθώς όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσουν.

Ο καθηγητής David Denning, συνταξιούχος πλέον καθηγητής μολυσματικών ασθενειών και παγκόσμιας υγείας και ιατρικής μυκητολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το 2014 ανέφερε οτι το 87% των ανθρώπων εκτιμάται πως στεγνώνει τα ρούχα του απάνω στο καλοριφέρ κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, και ως αποτέλεσμα το νερό που υπάρχει στα ρούχα να απελευθερώνεται μέσα στο σπίτι.

Ειδικοί στο Κέντρο Ασπερίλλωσης του Μάντσεστερ αναφέρουν με το να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ αυξάνετε τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι κατά 30% και έτσι δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του πνεύμονα.

Ο καθηγητής David Denning, συνταξιούχος πλέον καθηγητής μολυσματικών ασθενειών και παγκόσμιας υγείας και ιατρικής μυκητολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το 2014 ανέφερε οτι το 87% των ανθρώπων εκτιμάται πως στεγνώνει τα ρούχα του απάνω στο καλοριφέρ

Πώς συνδέεται η ασπεργίλλωση με το άπλωμα ρούχων

Η ασπεργίλλωση είναι μία μυκητιακή πάθηση που αν και κυρίως επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με το NHS, υπάρουν διάφοροι τύποι ασπεργίλλωσης που οι περισσότεροι κυρίως επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα, προκαλλώντας αναπνευστικές δυσκολίες. Η πάθηση αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Αν όμως υπάρχει κάποια προυπάρχουσα πάθηση όπως το άσθμα ή η κυστική ίνωση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή σας.

Η επικεφαλής σχεδιασμού από την εταιρεία πετσετών και λευκών ειδών Christy, Lucy Ackroyd, προτρέπει επίσης τους ανθρώπους να αποφεύγουν τη χρήση του καλοριφέρ και αντ’ αυτού να χρησιμοποιούν όλο τον χώρο που έχετε στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε σκάλες, χρησιμοποιείστε την κουπαστή για να στεγνώσετε τα σεντόνια σας .

Scroll to Top