Δυσκοιλιότητα: Το κόλπο για να επισκεφτείτε την τουαλέτα σε 30΄ χωρίς φάρμακα

δυσκοιλιότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα κατά μέσο όρο από τρεις φορές την ημέρα έως τρεις φορές την εβδομάδα. Αν, ωστόσο έχετε δυσκοιλιότητα, τα πράγματα αλλάζουν για σας.

Η αφόδευση είναι μια απαραίτητη σωματική λειτουργία που βοηθάει στην αποβολή κάθε άπεπτης τροφής και άλλων άχρηστων προϊόντων. Παρόλο που πολλοί από εμάς έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες σε ο,τι αφορά τις επισκέψεις μας στο w.c., η συχνότητα μπορεί να διαφέρει για πολλούς λόγους.

Μια αλλαγή στη διατροφή μας, η ανεπαρκής σωματική άσκηση, η φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουμε και η κατάθλιψη είναι παράγοντες που μπορούν να μας κάνουν να πηγαίνουμε λιγότερο συχνά στην τουαλέτα.

Εάν αυτό συμβαίνει λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα ή λιγότερο συχνά από ό, τι συνηθίζατε, τότε θεωρείται δυσκοιλιότητα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα κόπρανα σας να είναι ασυνήθιστα μεγάλα ή μικρά και σκληρά. Μπορεί επίσης να σας προκαλέσει πόνο κατά την αφόδευση.

Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, αξίζει να εξετάσετε τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε ή να απαλύνετε τα συμπτώματα. Ευτυχώς ένας ειδικός μοιράστηκε ένα απλό hack που μπορείτε να δοκιμάσετε και το οποίο θα λειτουργήσει σε μόλις 30 λεπτά.

Μιλώντας στο TikTok, η διατροφολόγος Vanessa Irene είπε: «Λοιπόν, θα σας δείξω πώς να πάτε στην τουαλέτα μέσα σε 30 λεπτά – δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα φάρμακο».

Και συνέχισε: «Πρέπει να έχετε σέλινο,  σπανάκι και πρέπει να τα βάλετε σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό». Ωστόσο, προειδοποίησε να μην τα βάλετε στον αποχυμωτή για να αποφευχθεί η «αφαίρεση όλων των ινών».

«Αφού ολοκληρώσετε την ανάμειξη, θα δείτε λίγο αφρό και θα έχετε φτιάξει ένα πολύ απαλό υγρό. Το σέλινο και το σπανάκι αναμειγνύονται ομοιόμορφα», είπε. «Ο χυμός που θα προκύψει θα είναι λίγο πολτώδης αλλά θα πρέπει να τον πιείτε αν θέλετε να πάτε στην τουαλέτα. Περπατήστε για λίγο και θα πάτε αμέσως», πρόσθεσε.

5 ακόμα τρόποι για να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα:

  • Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών: Στόχος σας 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εξαιρετικές πηγές.
  • Πίνετε άφθονο νερό: Η ενυδάτωση μαλακώνει τα κόπρανα και διευκολύνει την κίνηση του εντέρου. Στόχος σας 1,5-2 λίτρα νερού την ημέρα.
  • Κάντε τακτική άσκηση: Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου. 30 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας είναι ιδανικά.
  • Δημιουργήστε μια ρουτίνα στην τουαλέτα: Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα για να προσπαθήσετε να αφοδεύσετε, ιδανικά μετά το φαγητό.
  • Προσαρμόστε τη διατροφή σας: Μειώστε τροφές που δυσχεραίνουν την πέψη, όπως κόκκινο κρέας, τυριά, επεξεργασμένα τρόφιμα και αλκοόλ.

Ακόμη:

  • Μην αγνοείτε την ανάγκη για αφόδευση: Η καταστολή της αίσθησης μπορεί να επιδεινώσει τη δυσκοιλιότητα.
  • Δοκιμάστε προβιοτικά: Τα προβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου και να διευκολύνουν την πέψη.
  • Εξετάστε τα φαρμακευτικά σκευάσματα: Σε περίπτωση που οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν αρκούν, ίσως χρειαστείτε υπακτικά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Όλο Υγεία

Scroll to Top