Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα daVinci σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Αρεταίειο Νοσοκομείο

Σκοπός του daVinci η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών, η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci, στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είναι ένα ευέλικτο χειρουργικό σύστημα που αποτελεί νέο πρότυπο στην ελάχιστα επεμβατική φροντίδα.

Πρόκειται για το πρώτο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία αυξανόμενη ποικιλία επεμβάσεων, κυρίως γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και θώρακος.

Σκοπός του η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών, η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου και Μάριου Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμου καθηγητή,Οδυσσέα Ζώρα.

Το ΕΚΠΑ στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας

«Είναι μια στιγμή που γεμίζει όλες και όλους με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός σημαντικού επιστημονικού βήματος της Ιατρικής Σχολής, με την υιοθέτηση ενός πρωτοποριακού ρομποτικού συστήματος.
Η εγκατάσταση και λειτουργία του ρομποτικού συστήματος είναι προϊόν προσπάθειας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, της Εφορείας του, της Ιατρικής Σχολής και των Πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και φέρνει το Ίδρυμά μας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γ.Σιάσος.

Το ιστορικό αυτό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όντας ερευνητικό κέντρο αριστείας, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας προς όφελος των ασθενών, πρόσθεσε.

Ο κ. Σιάσος εξήγησε ότι το Ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα da Vinci X, ένα σύστημα τέταρτης γενιάς, προσφέρει ακρίβεια και ασφάλεια στις χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένες επεμβάσεις και νέες δυνατότητες εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο με το νέο ρομποτικό σύστημα ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο για Έλληνες γιατρούς και φοιτητές, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.

Η Β’ Χειρουργική και η Β’ Γυναικολογική Κλινική, αλλά και Καθηγητές όλου του Χειρουργικού Τομέα από άλλες Κλινικές με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, θα μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τους ακόμα πιο ποιοτικές και ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις και η πρόσβαση σε ρομποτική χειρουργική θα γίνει πλέον εφικτή για ασθενείς από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία, κατέληξε ο κ. Σιάσος.

Όλο Υγεία

Scroll to Top