Αδύναμα μαλλιά: Οι ερευνητές βρήκαν τον τρόπο να τα ενισχύσουν!

αδύναμα μαλλιά και έρευνες

Η επιστήμη μίλησε: μαλακώνοντας τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων με microRNA ενισχύονται τα αδύναμα μαλλιά.

 

Ακριβώς όπως οι αρθρώσεις των ανθρώπων γίνονται δύσκαμπτες καθώς γερνούν και τους δυσκολεύουν να μετακινούνται, έτσι και τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων σκληραίνουν, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των μαλλιών, αναφέρει μια νέα μελέτη Northwestern Medicine.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να μαλακώσουν τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων για να μπορέσουν να μεγαλώσουν ξανά τα μαλλιά. Αυτά τα κύτταρα σκληραίνουν με την ηλικία και παράγουν λιγότερες τρίχες. Σε μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε στο PNAS, οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορούν να μαλακώσουν τα βλαστοκύτταρα ενισχύοντας την παραγωγή ενός μικροσκοπικού RNA, του miR-205, που μειώνει τη σκληρότητα των κυττάρων. Όταν οι επιστήμονες χειρίστηκαν γενετικά τα βλαστοκύτταρα για να παράγουν περισσότερο miR-205, διαπίστωσαν ότι αναπτύχθηκαν τρίχες σε νεαρά και μεγάλα ποντίκια.

Εάν τα βλαστοκύτταρα του θύλακα της τρίχας μαλακώσουν, είναι πιο πιθανό να παράγουν τρίχες, διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

«Άρχισαν να φυτρώνουν τρίχες σε 10 ημέρες», είπε ο συγγραφέας Rui Yi, ο Paul E. Steiner Ερευνητής Καθηγητής Παθολογίας και καθηγητής Δερματολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine. “Αυτά δεν είναι νέα βλαστοκύτταρα που δημιουργούνται. Διεγείρουμε τα υπάρχοντα βλαστοκύτταρα να αναπτυχθούν τρίχες. Πολλές φορές εξακολουθούμε να έχουμε βλαστοκύτταρα, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν τρίχες.

“Η μελέτη μας καταδεικνύει τη δυνατότητα διέγερσης της τριχοφυΐας μέσω της ρύθμισης της κυτταρικής μηχανικής. Λόγω της δυνατότητας μεταφοράς microRNA από νανοσωματίδια απευθείας στο δέρμα, στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε εάν το τοπικά χορηγούμενο miR-205 μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών πρώτα σε ποντίκια. θα σχεδιάσουμε πειράματα για να ελέγξουμε εάν αυτό το microRNA μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών δυνητικά στον άνθρωπο, μειώνοντας την τριχόπτωση».

Η δημοσιευμένη μελέτη έχει τίτλο «Το MicroRNA-205 προάγει την αναγέννηση των μαλλιών τροποποιώντας τις μηχανικές ιδιότητες των βλαστοκυττάρων του θύλακα της τρίχας».

Scroll to Top