Ηλεκτρικό σίδερο: Αν κολλάει, καθαρίστε το χωρίς νερό – Με 1 απλό και φτηνό υλικό

ηλεκτρικό σίδερο

Μαζί με πολλές από τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, το ηλεκτρικό σίδερο και λερώνεται και πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Δείτε πώς μπορείτε να το καθαρίσετε χωρίς νερό, σόδα ή ξίδι, με ένα υλικό που δεν πάει ο νους σας.

Από τα άλατα σημεία μέχρι τη σκουριά, το κάτω μέρος που έχει το ηλεκτρικό σίδερο, γνωστό και ως πλάκα, μπορεί να μαυρίσει και να αφήνει λεκέδες στα φρεσκοπλυμένα σας ρούχα ή να κολλάει όταν σιδερώνετε. Μέταλλα όπως ο σίδηρος ή το ασβέστιο μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του σιδήρου σας, προκαλώντας τη διαρροή καφέ ή λευκών υγρών στα ρούχα σας.

Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το ηλεκτρικό σίδερο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι. Μπορεί να έχετε ήδη ένα υλικό καθαρισμού στα ντουλάπια σας. Και, αν δεν το έχετε στο σπίτι, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το βρείτε παντού και να μην σας κοστίσει. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσετε το ηλεκτρικό σίδερο.

Πώς να καθαρίσετε το ηλεκτρικό σίδερο, αν κολλάει

Εάν το σίδερο σας αφήνει λεκέδες επειδή το νερό είναι σκληρό, τότε ο καθαρισμός του με αλουμινόχαρτο είναι η λύση που ψάχνετε. Το αλουμινόχαρτο έχει πολλές χρήσεις καθαρισμού, που κυμαίνονται από το γυάλισμα ασημιού έως την αφαίρεση σκουριάς από το χρώμιο, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αλουμίνιο που περιέχει το αλουμινόχαρτο το κάνει τέλειο καθαριστικό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στη σιδερώστρα σας και να βάλετε το ηλεκτρικό σίδερο στη πρίζα στη μεγάλη θερμοκρασία. Όταν το σίδερο είναι ζεστό, απλώς περάστε το από πάνω από το αλουμινόχαρτο μερικές φορές και η βρωμιά στην πλάκα θα εξαφανιστεί. Οι λεκέδες που υπήρχαν στην πλάκα θα αποκολληθούν από το σίδερο και θα κολλήσουν στο αλουμινόχαρτο, κάνοντάς το σίδερο σας σαν καινούργιο. Η μαγεία λοιπόν πίσω από το γιατί αυτή η τεχνική λειτουργεί, έχει να κάνει με τα μέταλλα που βρίσκονται στο αλουμινόχαρτο.

Πώς να διατηρείτε το ηλεκτρικό σίδερο καθαρό

  • Για να απομακρύνετε τη σκόνη από την πλάκα χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί ή πανί με μικρή ποσότητα ήπιου καθαριστικού όταν η πλάκα είναι ακόμα καυτή.
  • Για σκληρή βρωμιά, χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό.
  • Πάντοτε στεγνώνετε την πλάκα μετά το καθάρισμα.
  • Καθαρίστε ολόκληρο το σίδερο με νωπό πανί χωρίς καθαριστικό.
  • Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικό σφουγγάρι ή στιλβωτικό καθαριστικό.
  • Πάντοτε να αδειάζετε τη δεξαμενή νερού μετά από κάθε χρήση.

Scroll to Top