Τι φέρνει πραγματικά κοντά τις εταιρίες με το κοινό;

NN Hellas

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και φαινόμενα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Σε απρόβλεπτες συνθήκες, που δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης, η κοινωνία παραμένει ενωμένη και προσπαθεί να βρει τη λύση με κάθε τρόπο.

Μεγάλο και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, έχουν και οι εταιρίες με πολυετή παρουσία και δυναμική, οι οποίες δημιουργούν δράσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για την NN Hellas, οι πρωτοβουλίες αυτές, που έχει υιοθετήσει στη στρατηγική της, αποτελούν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους. Στόχος της είναι να εντοπίζει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε κοινωνική ομάδα και να βρίσκει πρακτικές να τις ενισχύσει.

NN Hellas

Οι τομείς της κοινωνίας που έχει στοχεύσει η κοινωνική δράση της NN Hellas είναι η Υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, η Τρίτη Ηλικία και η Νέα Γενιά. πέρα από το πλαίσιο των προγραμμάτων που διαθέτει, η παρουσία της είναι αισθητή και σε έκτακτες ενέργειες ανθρωπιστικής βοήθειας, που προκύπτουν ανά τα χρόνια. Επιπλέον, στελέχη της εταιρίας έχουν δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα εθελοντισμού και προσφέρουν περισσότερες από 1000 ώρες εθελοντικής εργασίας κάθε χρόνο.

Πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία;

Το Ινστιτούτο Prolepsis και η NN Hellas, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην πρόληψη και ενδυνάμωση των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με διαταραχές ψυχικής υγείας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, που σχεδιάζει και διοργανώνει η ομάδα Ψυχολόγων του Ινστιτούτου Prolepsis, στα οποία οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με ειδικούς επιστήμονες.

Το «Νοιάζομαι για το παιδί μου», εστιάζει σε θεματικές αναφορικά με την ψυχική υγεία που απασχολούν την ελληνική οικογένεια:  Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας, Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος, Ψυχική Ανθεκτικότητα, Αυτοπεποίθηση και Social Media, Εκφοβισμός, Διαγενεακές Σχέσεις και Εθισμός, ενώ νέες θεματικές πρόκειται να αναπτυχθούν σύντομα.

Επιπλέον, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, διαθέτει τη ψηφιακή πλατφόρμα noiazomai.prolepsis.gr, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες και χρήσιμα εργαλεία για καίρια θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια. Από την έναρξη του προγράμματος (Μάρτιος 2022) μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 6.675 γονείς σε 33 διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις.

Γνώριζες ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους;

Στην Ελλάδα, το 21,5% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τη μοναξιά ως μια «επείγουσα οικουμενική απειλή υγείας». Η μοναξιά μπορεί να επιφέρει σοβαρές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις στον άνθρωπο που τη βιώνει. Για τον λόγο αυτό, η NN Hellas στηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία του Ινστιτούτου Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία.

Συγκεκριμένα, συνεισφέρει στην υποστήριξη της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά (210 6101300) στην οποία μοναχικοί ηλικιωμένοι επικοινωνούν με εθελοντές και συνομιλούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για κοινωνική σύνδεση μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα καλύπτει την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών, που συνδέονται με ηλικιωμένους με στόχο την ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Οι εθελοντές επικοινωνούν τακτικά, μέσω τηλεφώνου ή και δια ζώσης με τους ηλικιωμένους και παράλληλα συμμετέχουν στις συλλογικές δράσεις του προγράμματος που στοχεύουν στην κινητοποίηση και την ψυχαγωγία των ωφελούμενων. Επιπλέον, και η εταιρία συμμετέχει με εθελοντές, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας συμπληρώσει από τον Ιούνιο του 2021 που λειτουργεί το πρόγραμμα, 1908 ώρες εθελοντισμού.

Έχεις όνειρα για το μέλλον αλλά χρειάζεσαι καθοδήγηση και εφόδια για το επόμενο βήμα;

Οι νέοι του σήμερα έχουν εκτεθεί σε περισσότερα κοινωνικά ερεθίσματα από οποιαδήποτε άλλη γενιά. Έχοντας πρόσβαση σε όλο τον κόσμο μέσα από το κινητό τους και με την τεχνολογία να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους, φέρνουν την καινοτομία στην κοινωνία μας. Ωστόσο βρίσκουν εύκολα τα εφόδια και τη σωστή καθοδήγηση για να υλοποιήσουν τις ιδέες και το όραμά τους; Αποφασίζοντας να συνδράμει ενεργά στην αποστολή αυτή, η NN Hellas δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν οι νέοι το επόμενο βήμα.

NN Hellas

Σε συνεργασία με το JA Greece, υλοποιείται μία σειρά από δράσεις που εστιάζουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και παράλληλα επενδύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα «My Career» ξεκίνησε το 2019, από το Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την ΝΝ Hellas, και όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει 6.231 μαθητές και μαθήτριες, σε 49 από τους 54 νομούς της Ελλάδας, φτάνοντας και σε απομακρυσμένα σχολεία της χώρας μας, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορίες για σχολές και επαγγέλματα καθώς και ατομική συμβουλευτική από εξειδικευμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το σύνολο των σχολείων που έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα είναι 399. Στόχος είναι να δοθεί μία πλήρης εικόνα στους νέους ως προς τα πραγματικά ενδιαφέροντά τους, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, αλλά και τις προοπτικές της επαγγελματικής τους πορείας.

Ο ετήσιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, ο οποίος στηρίζεται από τον Όμιλο ΝΝ σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλεί τους νέους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα. Μαθητές ηλικίες 15 έως 18 ετών, καλούνται να καταπιαστούν με καινοτόμες προτάσεις, δίνοντας λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Τα στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν ενεργά ως σύμβουλοι και ως κριτές, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και υποστηρίζοντας τους μαθητές στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Με την καθοδήγηση και υποστήριξη  εθελοντών-στελεχών της ΝΝ κάθε χρόνο, ελληνικές σχολικές ομάδες έχουν λάβει τις παρακάτω παγκόσμιες διακρίσεις:

2019-To δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική «επιχείρηση» Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR)

2020- Η ομάδα MediΝow από το Κολλέγιο Ψυχικού αναδείχθηκε στην τελική τριάδα του Παγκόσμιο Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξήχθη για 6η συνεχόμενη χρονιά διαδικτυακά.

2021-Κορυφαία διάκριση κατέκτησε η μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» Petlink από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού με την ανάδειξή της στις 3 καλύτερες του 7ου Παγκόσμιου Τελικού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας

2022-Την πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Junior Achievement Europe κατέκτησε η ελληνική μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» «Food For Thought» από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2023-Την δεύτερη θέση κατέκτησε η ελληνική μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον 9ο Διεθνή Τελικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Η Αξία του Εθελοντισμού

Πόσο σημαντικό είναι για μία κοινωνία να χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη των ανθρώπων της; Στις δύσκολες στιγμές αυτό που μας δίνει δύναμη είναι η στήριξη και η κατανόηση από τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός εμπνέει τους ανθρώπους και φέρνει την ελπίδα για το αύριο. Η θέληση να αγωνιστείς και να μοχθήσεις για κάτι που ίσως δεν σε αφορά άμεσα, φέρνει συγκίνηση και δίνει κίνητρο και σε άλλους συμπολίτες να ακολουθήσουν την πορεία αυτή. Οι άνθρωποι της NN Hellas έχουν τον εθελοντισμό βαθιά χαραγμένο στην κουλτούρα και φιλοσοφία τους, μετρώντας μέχρι σήμερα 3.956 ώρες εθελοντισμού.

NN Hellas

Μέσα στο 2023, η NN Hellas στήριξε τους συμπολίτες της που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας όσο είναι εφικτό, στην επιστροφή τους στην καθημερινή ζωή. Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσέφερέ στρώματα ύπνου, κρεβάτια, λευκά είδη και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (κουζίνες, σκούπες) σε οικογένειες που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες. Επιπλέον, κάλυψε τις ανάγκες 30 οικογενειών του Προαστίου Καρδίτσας ενώ παράλληλα, ενίσχυσε και το έργο της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Εφορίας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Μέσω της δωρεάς, αποκτήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως απινιδωτές, κράνη, αντλίες νερού κλπ., ενώ υποστήριξε το έργο της ομάδας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μελλοντικά. Τέλος, στήριξε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης (ΟΕΔΔ) για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού τους με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σήμερα, όπου η ανάγκη για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τον κόσμο να περιμένει από τις εταιρίες να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες, η NN Hellas κάνει σημαντικά βήματα για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, να δίνουμε  προτεραιότητα στην κοινωνική προσφορά  και να εργαζόμαστε για έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Κάθε ενέργεια, ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της, «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και με τους στρατηγικούς πυλώνες κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου NN.

Νοιαζόμαστε για την κοινωνία, είμαστε ξεκάθαροι κάνοντας πράξεις, δεσμευόμαστε για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.nnhellas.gr/live-responsibly

Όλο Υγεία

Scroll to Top