Με απόφαση Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά

νοσοκομείο Μεταξά

Μετά το σάλο με την αναβολή των χημειοθεραπειών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης “ξήλωσε” το διοικητή και διέταξε έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».
Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεταξά. Έκαναν λόγο για τραγικές ελλείψεις στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο , λόγω υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς, αλλά και η σίτιση των νοσηλευόμενων να είναι ελλιπής.

Απάντηση του διοικητή

Αργά χθες το βράδυ ο διοικητής του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

“Αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», από τη 2η Υ.ΠΕ. διευκρινίζεται ότι: Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους.

Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή.

Δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών. Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή”.

Δεν έπεισε όμως τον υπουργό Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος τον έπαυσε από τα καθήκοντά του με γρήγορες διαδικασίες.

ΠΟΕΔΗΝ: Τελικά υπάρχει ελπίδα

Εκτός από την αποπομπή του διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά», μετά τις καταγγελίες για αναβολή χημειοθεραπειών, λόγω έλλειψης χρημάτων, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Χρυσοχοΐδη, επιχορηγήθηκε το νοσοκομείο με 200.000 ευρώ και την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
«Πασιφανής η αλλαγή στάσης του υπουργείου Υγείας. Μέχρι σήμερα οι καταγγελίες μας για νοσοκομεία που ήταν πέρα για πέρα αληθινές διαψεύδονταν από τις διοικήσεις και το υπουργείο Υγείας και σε πολλές περιπτώσεις μας υπέβαλαν μηνύσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Τώρα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αξιολογούνται, ερευνώνται οι καταγγελίες μας και αποπέμπονται οι διοικητές.
Τελικά υπάρχει ελπίδα», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Όλο Υγεία

Scroll to Top