Αισθάνεστε μυρμήγκιασμα στα πόδια; Τι σημαίνει και πότε πρέπει να ανησυχήσετε

μυρμήγκιασμα στα πόδια

Νιώθετε σαν έχετε καρφίτσες και βελόνες στα πόδια σας όταν περπατάτε και αυτό το μυρμήγκιασμα επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα; Ίσως έχετε κάνει εξετάσεις που επιβεβαίωσαν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την αιτία.

Ο παθολόγος γιατρός Martin Scurr μιλά στη Daily Mail και προτείνει να κάνετε ένα νευρολογικό τεστ, που ονομάζεται μελέτη αγωγιμότητας νεύρων -γνωστό και ως ηλεκτρομυογραφία.

Αυτή η κοινή διαγνωστική διαδικασία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της λειτουργίας των μυών και των νευρικών κυττάρων που τους ελέγχουν και περιλαμβάνει έλεγχο για νευρική βλάβη που συνδέεται με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή ως επιπλοκή του διαβήτη.

Η ηλεκτρομυογραφία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η νευρική παροχή στα πόδια σας είναι κατά κάποιο τρόπο μειωμένη, κατάσταση ιατρικά περιγράφεται ως αμφίπλευρη περιφερική νευροπάθεια.

Καθώς επηρεάζονται και τα δύο πόδια, το πρόβλημα πιθανότατα βρίσκεται στη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα ένα πιθανό πρόβλημα στην πλάτη να είναι σύμπτωμα της ίδιας πάθησης.

Τι είναι η σπονδυλική στένωση

Η πιθανή διάγνωση είναι η σπονδυλική στένωση, η οποία είναι μια στένωση του σπονδυλικού σωλήνα (του χώρου μέσα στη σπονδυλική στήλη που περιέχει τον νωτιαίο μυελό).

Αυτό συμβαίνει συνήθως ως αποτέλεσμα του σχηματισμού νέου οστού, που προκαλείται από το σύστημα επισκευής του σώματος μετά από φθορά που σχετίζεται με την ηλικία στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.

Αυτή η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε «τσιμπήματα» των νεύρων του νωτιαίου μυελού, προκαλώντας συμπτώματα όπως πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα και πιο κάτω στους κλάδους των νεύρων, μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια.

Ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει για τα συμπτώματά σας και πιθανώς θα σας παραπέμψει για μαγνητική τομογραφία του κάτω μέρους της σπονδυλικής σας στήλης ή απευθείας σε έναν σύμβουλο χειρουργό σπονδυλικής στήλης.

Η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να είναι μια επιλογή και θα μπορούσε να ανακουφίσει πολλά από τα συμπτώματα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top