Το υποστελεχωμένο ΕΣΥ βγάζει τους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας στο δρόμο

Νέες περικοπές στις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία και των χρονίως πασχόντων καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας.

Εξειδικευμένο γιατρό για το παιδί τους που έχει πρόβλημα αναπηρίας αναζητούν στο ΕΣΥ οι γονείς και για το ραντεβού πρέπει να περιμένουν μήνες, αν όχι χρόνο. Εκτός και αν πάνε να πληρώσουν στα απογευματινά ιατρεία ή στον ιδιωτικό τομέα. Την καταγγελία κάνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, που σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για τις «νέες περικοπές στις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία και των χρονίως πασχόντων», τονίζοντας ότι «δεν πάει άλλο».

Παράλληλα θέτει σειρά προβλημάτων με κυριότερο, την υποβάθμιση του μοναδικού τμήματος για παιδιά με ανοσοανεπάρκεια στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο όπως εκτιμά οδηγείται σε κλείσιμο.

«Τους τελευταίους μήνες, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ», αναφέρει ο Σύλλογος και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Σύλλογος περιγράφει με μελανά χρώματα την ταλαιπωρία των ανθρώπων με αναπηρία, καθώς όπως αναφέρει «οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης». Οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και οι λίστες αναμονής για ιατρική εξέταση και εξετάσεις μεγαλώνουν.

Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων ζητά, γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν φάρμακα, θεραπείες , σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλα τα παιδιά με αναπηρία, τα ΑμεΑ , τους χρόνια πάσχοντες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top