Site icon Όλο Υγεία

Υπνική άπνοια: Τα κυριότερα συμπτώματα και πώς να την αντιμετωπίσετε

υπνική άπνοια

Ο καλός βραδινός ύπνος είναι βασικό στοιχείο της καλής υγείας, αλλά συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Η υπνική άπνοια είναι μία από τις παθήσεις που δεν επιτρέπουν έναν ποιοτικό ύπνο, επηρεάζοντας 936 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος υπνικής άπνοιας είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου. Στην κατάσταση αυτή, ο λαιμός χαλαρώνει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα ο ασθενής να σταματά να αναπνέει για μερικά δευτερόλεπτα, κάτι που παρεμβαίνει για λίγο στον κύκλο του ύπνου.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν έγκαιρα τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, οι ειδικοί έχουν επισημάνει τα πιο αναγνωρίσιμα σημάδια της υπνικής άπνοιας, τρόπους μείωσης των επιπτώσεων, καθώς και πότε πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός γιατρού.

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της υπνικής άπνοιας;

Σύμφωνα με το NHS, αυτά είναι τα σημάδια της υπνικής άπνοιας που πρέπει να προσέξετε στον εαυτό σας ή και στον σύντροφό σας:

Ποια είναι η κύρια αιτία της υπνικής άπνοιας;

Σύμφωνα με το NHS, πολλά πράγματα μπορεί να συνδέονται με την υπνική άπνοια, μεταξύ των οποίων:

Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή ο σύντροφός σας πάσχετε από υπνική άπνοια, ζητήστε άμεσα βοήθεια από τον γιατρό σας. Ένας ειδικός μπορεί να σας παραπέμψει σε μια κλινική ύπνου, όπου θα λάβετε εξοπλισμό για να παρακολουθείτε την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ κοιμάστε τη νύχτα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα σας γράψει ο γιατρός θα καθορίσουν εάν πράγματι έχετε υπνική άπνοια, καθώς και τη σοβαρότητά της.

Πώς διορθώνεται η υπνική άπνοια

Ακολουθούν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να μειώσετε την πίεση της υπνικής άπνοιας και της αϋπνίας κατά τη διάρκεια της νύχτας:

Εάν αυτές οι μέθοδοι φανούν αναποτελεσματικές, άλλες θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Το NHS συνιστά στους ενήλικες να κοιμούνται από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα. Η τακτική έλλειψη ύπνου είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η άνοια.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Exit mobile version