Ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα: Η σύγχρονη λύση στην αποκατάσταση της απώλειας δοντιών

Τα ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα δίνουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης δοντιών και της ταυτόχρονης έλλειψης οστού, που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε προσθήκη κλασσικών οδοντικών εμφυτευμάτων.

Τα ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα είναι οδοντικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται στην άνω γνάθο. Δίνουν λύση στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει επαρκές οστό για να τοποθετηθούν τα συνήθη οδοντικά εμφυτεύματα και ο ασθενής, είτε δεν θέλει να μπει στην διαδικασία  των οστικών μοσχευμάτων, είτε και αυτό ακόμα δεν είναι εφικτό.

Ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα

Στις περιπτώσεις που το οστό της άνω γνάθου έχει απορριφθεί σημαντικά, οι επιλογές που έχει ο ασθενής προκειμένου να τοποθετήσει οδοντικά εμφυτεύματα είναι περιορισμένες. Θα πρέπει να αυξήσει το οστό της άνω γνάθου τοποθετώντας οστικά μοσχεύματα ή/και να κάνει ανύψωση ιγμορείου, διαδικασίες που θα διαρκέσουν τις περισσότερες φορές 6-8  μήνες.

Ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα

Στο διάστημα αυτό ο ασθενής χρειάζεται μια προσωρινή αποκατάσταση (οδοντοστοιχία) για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν τόσο μεγάλη οστική απώλεια (συνήθως από εκτεταμένη περιοδοντίτιδα), που η τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων είναι αμφίβολης πρόγνωσης ή και αδύνατη.

Ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα

Την λύση στις παραπάνω περιπτώσεις έρχονται να δώσουν τα ζυγωματικά εμφυτεύματα. Πρόκειται για οδοντικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται στην άνω γνάθο και η στήριξή τους γίνεται στο ζυγωματικό οστό. Δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί κανένα οστικό μόσχευμα, ενώ η τοποθέτηση των δοντιών γίνεται άμεσα.

Έτσι ο ασθενής αποκτά μια ακίνητη οδοντική αποκατάσταση χωρίς να υποβληθεί  σε καμμιά χρονοβόρα  επέμβαση τοποθέτησης οστού, ούτε σε επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις, με δυνατότητα άμεσης λειτουργίας.

Η τοποθέτηση των ζυγωματικών εμφυτευμάτων γίνεται μόνο από έμπειρους γναθοχειρουργούς. Απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και σημαντική εμπειρία. Ο γναθοχειρουργός Παναγιώτης Σεννής και η εξειδικευμένη ομάδα της κλινικής «Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Αθηνών», διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση ζυγωματικών εμφυτευμάτων και πολλοί ασθενείς  έχουν βρει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης δοντιών αλλά και της ταυτόχρονης έλλειψης οστού, που καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε προσθήκη κλασσικών οδοντικών εμφυτευμάτων.

Ζυγωματικά οδοντικά εμφυτεύματα

Όλο Υγεία

Scroll to Top