Πότε θα φύγετε… τρέχοντας από μία σχέση – Τα σημάδια στο πρώτο ραντεβού που πρέπει να προσέξετε

πρώτο ραντεβού
  • Είναι καλό να έχετε τα «μάτια» σας ανοιχτά από το πρώτο ραντεβού.
  • Αν μιλάει μόνο για τον εαυτό του, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι εγωκεντρικός ή ακόμα και ναρκισσιστής.
  • Περισσότερα από δύο ποτά μπορεί να είναι ενδεικτικά μιας ανθυγιεινής σχέσης με το αλκοόλ.
  • Σύμφωνα με τον Kurt Smith, το να μπορείς να παραδεχτείς πότε έχεις κάνει λάθος απαιτεί ταπεινότητα και αυτοπεποίθηση.

Το πρώτο ραντεβού ενός ζευγαριού είναι τα καλύτερα. Περνάτε όμορφα και διασκεδάζετε, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να ξεχωρίσετε τους ανθρώπους που δεν αξίζουν ένα δεύτερο ή τρίτο ραντεβού.

Πολλές φορές κάτι που βλέπετε στο πρώτο ραντεβού, δεν το εκτιμάτε σωστά. Δεν θέλετε να κρίνετε πολύ γρήγορα κάποιον ή κάποια που δεν γνωρίζετε αρκετά καλά και δίνετε ακόμη μία ευκαιρία.

Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς, πρέπει να έχετε τα «μάτια» σας ανοιχτά από το πρώτο ραντεβού. Υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορείτε να δείτε την πρώτη φορά που θα βγείτε και μαρτυρούν ότι το ραντεβού σας είναι κάθε άλλο παρά το ένα και μοναδικό.

Οι «κόκκινες» σημαίες στο πρώτο ραντεβού:

1. Κακολογούν τον πρώην τους

Ακούστε πώς μιλούν για έναν σημαντικό πρώην. Μπορείτε να είστε ήσυχοι αν μιλάνε και αναλαμβάνουν την ευθύνη για το μερίδιο που τους αναλογεί στο ότι η σχέση τους πήγε στραβά. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Αν είναι σε θέση να μοιραστούν τι έμαθαν για τον εαυτό τους στη διαδικασία; Ακόμα καλύτερα, και μπορείτε να είστε πιο σίγουροι ότι έχουν επενδύσει στο να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αν όχι – αν κατηγορούν ή χτυπάνε τον πρώην – να θυμάστε, εσείς θα είστε ο επόμενος αν υπάρξει σύγκρουση μεταξύ σας.

Τα πρώτα ραντεβού είναι μια στιγμή για να βάλεις τον καλύτερο εαυτό σου μπροστά και αντί γι’ αυτό, χρησιμοποιούν την ώρα για να διαβάλουν έναν πρώην. Σημειώστε το και μην αμελήσετε αυτή τη συμπεριφορά, αναφέρει στο huffpost η ψυχολόγος Margaret Rutherford από το Fayetteville του Αρκάνσας.

2. Μιλούν μόνο για τον εαυτό τους

Σε ποιον ξοδεύει ο συνοδός σας τον περισσότερο χρόνο και την περισσότερη ενέργεια εστιάζοντας; Αν μιλάει μόνο για τον εαυτό του, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι εγωκεντρικός ή ακόμα και ναρκισσιστής.

Αν σας ρωτούν για εσάς, αντί να σας λένε γι’ αυτούς, αυτό είναι καλό σημάδι. Είναι προσεκτικοί όταν μιλάτε; Σας κοιτάζουν στα μάτια; Σας διακόπτουν; Παρακολουθούν τη συζήτηση ή αλλάζουν θέμα; Νιώθετε ότι σας ακούν και ότι αυτά που λέτε έχουν σημασία γι’ αυτούς; Είναι σημαντικό να τα λαμβάνετε όλα αυτά υπόψη σας, τονίζει η Susan Pease Gadoua, θεραπεύτρια γάμου.

3. Αντιμετωπίζουν με αγένεια τους σερβιτόρους

Είναι ο άνθρωπος που σας συνοδεύει ευγενικός και υπομονετικός με τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε; Έχει την αίσθηση της συμπόνιας, της υπομονής και της ενσυναίσθησης όταν συναντά έναν ηλικιωμένο ή κάποιον με αναπηρία; Είναι χαλαρό ή έχει άσχημη αντίδραση όταν ο σερβιτόρος κάνει κάποιο λάθος;

Όπως αναφέρει η Jeannie Ingram, θεραπεύτρια ζευγαριών από το Τενεσί, «αυτό που βλέπετε σήμερα μπορεί να είναι ένας δείκτης για το πώς θα είναι αύριο ή σε ένα χρόνο ή σε μια δεκαετία από τώρα. Σκεφτείτε τι θέλετε. Εσείς μάλλον θέλετε κάποιον που είναι κατά βάση ευγενικός, συμπονετικός και υπομονετικός».

4. Το παρακάνουν με τα κοκτέιλ

Προσέξτε πώς πίνουν αλκοόλ. Περισσότερα από δύο ποτά μπορεί να είναι ενδεικτικά μιας ανθυγιεινής σχέσης με το αλκοόλ, χαμηλής αυτοεκτίμησης ή έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων. Το ένα ποτό είναι προτιμότερο.

Επίσης, προσέξτε πώς πίνουν: πίνουν μεγάλες γουλιές για να αποβάλουν το άγχος ή πίνουν μικρές και αργές γουλιές σε μια προσπάθεια να μην χάσουν ούτε μια λέξη από αυτά που λέτε; Δώστε μεγάλη προσοχή, τονίζει η Susan Pease Gadoua και μην παρασυρθείτε από τα κοκτέιλ για να μπορέσετε να καταλάβετε τον χαρακτήρα του άλλου.

5. Νιώθουν άβολα με τις διαφορετικές απόψεις

Αν το ραντεβού σας είναι πρόθυμο να ρισκάρει να πει κάτι για το οποίο μπορεί να νιώθετε διαφορετικά, είναι καλό σημάδι. Αν φοβούνται την αντιπαράθεση ή τις διαφορές ή αποφεύγουν τα πιο βαριά θέματα, αυτό μπορεί να είναι κακό.

Δεν θέλετε ως σύντροφο κάποιον που συμφωνεί πάντα με τους ανθρώπους, δεν εκφράζει τη δική του άποψη (ακόμη κι αν έχει διαφορετική άποψη δεν τη λέει). Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε κάποιον που είναι εριστικός ή που λέει κάτι, απλά γιατί πρέπει να το πει χωρίς να το πιστεύει. Βασικά, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η αντιπαράθεση μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικός σε ένα πρώτο ραντεβού και να σας δώσει καλές πληροφορίες για το μέλλον, σημειώνει ο Kurt Smith, θεραπευτής που ειδικεύεται στη συμβουλευτική ανδρών.

6. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι έχουν κάνει κάποιο λάθος

Μια από τις πιο συνηθισμένες πηγές διχόνοιας στις σχέσεις εμφανίζεται όταν οι σύντροφοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν πότε έχουν κάνει λάθος.

Αν υπάρχει μια στιγμή κατά τη διάρκεια του ραντεβού όπου το άτομο που βλέπετε κάνει ένα λάθος και δεν το παραδέχεται – ή χειρίζεται τη στιγμή άσχημα – σημειώστε το. Μερικά από τα πιο μικρά ζητήματα μπορούν να καταστρέψουν την αγάπη και τη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων επειδή ο ένας σύντροφος δεν παραδέχεται όταν κάνει λάθος.

Σύμφωνα με τον Kurt Smith, το να μπορείς να παραδεχτείς πότε έχεις κάνει λάθος απαιτεί ταπεινότητα και αυτοπεποίθηση, τα οποία είναι σπουδαία προσόντα που πρέπει να έχει ένας σύντροφος.

7. Φαίνεται να σας βαριούνται

Προσέξτε αν το ραντεβού σας δείχνει μια ισορροπία περιέργειας και ενδιαφέροντος για εσάς ως άτομο. Θέλετε να ξέρετε πόσο ικανοί είναι να σας ακούνε και να μαθαίνουν πραγματικά για εσάς.

Αν είναι απορριπτικοί απέναντί σας – ή δείχνουν να βαριούνται με αυτά που έχετε να πείτε – είναι κόκκινη σημαία. Αν η σχέση ξεκινήσει και είστε μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα, θέλετε κάποιον που, σε μια περίοδο αναπόφευκτης σύγκρουσης, μπορεί να σας ακούσει με σεβασμό, ευγένεια και περιέργεια.

Όπως τονίζει η Jeannie Ingram, πρέπει να είστε προσεχτικοί στα πρώτο ραντεβού γιατί θέλετε κάποιον ή κάποια που μπορείτε να εμπιστευτείτε και που θα σας φερθεί καλά τόσο στο πρώτο ραντεβού όσο και στο υπόλοιπο της ζωής σας!

Scroll to Top