Ζευγάρια: Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν κάθε βράδυ στο κρεβάτι πριν κοιμηθούν – Και δεν είναι σεξ

ζευγάρια, φιλί

Για πολλά ζευγάρια, η αίσθηση της οικειότητας και της σωματικής επαφής έχει να κάνει αποκλειστικά με το σεξ. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους δύο σύντροφοι μπορούν να δείξουν την αγάπη, την τρυφερότητα, ακόμη και την ερωτική τους επιθυμία ο ένας προς τον άλλο.

Για παράδειγμα, η σεξοθεραπεύτρια Vanessa Marin συνειδητοποίησε ότι δυσανασχετούσε κάθε φορά που ο σύντροφός της, Xander, επιχειρούσε κάποια σωματική επαφή, επειδή αυτό είχε γίνει πρόδρομος του σεξ, κάτι που η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν το επιθυμούσε πάντα.

5 λόγοι που οι άντρες σταματούν να κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους, σύμφωνα με ειδικό

Για να καταπολεμήσει αυτό που ονόμασε «η αντίδραση ανατριχίλας», επέβαλε μια νέα πολιτική στον γάμο τους: την ώρα του νυχτερινού φιλιού. «Αυτή η νυχτερινή ρουτίνα έχει αφαιρέσει την πίεση ότι πρέπει να κάνουμε σεξ αν αρχίσουμε να φιλιόμαστε, και μας επέτρεψε πραγματικά να απολαμβάνουμε να φιλιόμαστε και μόνο αυτό», είπε σε ένα βίντεο του TikTok πέρυσι.

@vanessaandxander Comment if you want to hear more about what we do in our relationship to to keep intimacy a priority! #forcouples #couplestherapy #relationshiptok #intimacy #grwm #marriedlife ♬ original sound – Vanessa + Xander Marin

Όπως εξήγησε η σεξοθεραπεύτρια από την ίδια της την εμπειρία, «με το να διεγείρεσαι χωρίς όμως να το πας μέχρι τέρμα, η ώρα του νυχτερινού φιλιού έσπασε για εμάς τη διανοητική σύνδεση μεταξύ φιλιού και σεξ».

«Το να απολαμβάνετε σύντομα και σκόπιμα φιλιά και να το βάζετε ως προτεραιότητα είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε την οικειότητα στη σχέση σας, καθώς και να δημιουργήσετε πιθανώς τις προϋποθέσεις για ερωτική επιθυμία με ανταπόκριση», είπε η σεξοθεραπεύτρια της Νέας Υόρκης Megan Fleming στη HuffPost, τονίζοντας τη σημασία του να γίνει το φιλί «το κύριο γεγονός» σε αυτό το σενάριο.

Η Vanessa και ο Xander συμφώνησαν να μην κάνουν σεξ κατά τον πρώτο μήνα του «υποχρεωτικού κανόνα» της ώρας του νυχτερινού φιλιού για να τονίσουν τη σημασία του τελετουργικού.

«Θέλαμε πολύ να σπάσουμε αυτή τη σχέση ανάμεσα στο φιλί και το σεξ, γι’ αυτό υπήρξαν φορές τον πρώτο μήνα που ήμασταν αναμμένοι και οι δύο και αναγκαστήκαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι», εξήγησε η Vanessa, η οποία σημείωσε ότι το νυχτερινό τους φιλί διαρκεί μόνο για λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά.

Δεν είναι όλα τα ζευγάρια έτοιμα για τη «νυχτερινή ώρα του φιλιού»

Ωστόσο, ο προγραμματισμός μιας ώρας για οικειότητα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «αποτελεί πρόβλημα», ειδικά για εκείνους που βλέπουν τον «αυθορμητισμό» ως διεγερτικό, προειδοποίησε η Celeste Hirschman, συνιδρύτρια του Somatic Institute of Sex and Relationship Coaching στην Καλιφόρνια.

«Μπορεί σε κάποιους ανθρώπους αυτό το τελετουργικό να μην αρέσει, αν νιώθουν ότι αφαιρεί την αίσθηση ότι ο σύντροφός τους τους επιθυμεί», σημείωσε.

Αλλά φαίνεται να λειτουργεί για τη Βανέσα και τον επί 13 χρόνια σύζυγό της, που διατηρούν αυτή τη ρουτίνα χρόνια τώρα. «Δεν πιέζουμε τους εαυτούς μας να το κάνουμε, αλλά αυτές οι στιγμές είναι πολύ σπάνιες, και στην πραγματικότητα, το να γνωρίζουμε ότι έχουμε αυτή τη μικρή παράδοση μας βοηθάει να ξεπεράσουμε πολλές διαφωνίες», είπε.

«Οι μόνες εξαιρέσεις είναι όταν κάποιος από εμάς είναι άρρωστος. Δεν θέλουμε να μεταδώσουμε μικρόβια, οπότε δεν το κάνουμε τότε -ή αν είμαστε πραγματικά τσακωμένοι μεταξύ μας», κατέληξε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top