Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ;

αυπνία και σεξ

Υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση πως οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ. Ο ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής, δρ Δημήτρης Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας- Ανδρολογίας ΑΠΘ και η δρ Εύη Κυράνα Ψυχολόγος-Σεξολόγος εξηγούν πώς αυτό ενώ δεν ευσταθεί δημιουργεί ψυχολογική πίεση στους άντρες .

 

Ο ΜΥΘΟΣ

Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ
Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πολλοί άντρες πιστεύουν πως μπροστά σε μία ελκυστική γυναίκα πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. Αυτό δεν είναι αλήθεια, π.χ. μπορεί ο άντρας να αισθάνεται κόπωση, μπορεί να επιθυμεί να αναπτύξει πρώτα οικειότητα και συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να μην επιθυμεί να απιστήσει, να έχει ενοχές ή να μην του αρέσουν οι συγκυρίες κ.ά..

Επίσης, συμβαίνει συχνά να προκαλείται στύση, αλλά να χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση.

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: δεν είχε αρκετή επιθυμία, είχε άγχος να εντυπωσιάσει τη γυναίκα ή απλώς επέδρασαν τυχαίοι λόγοι.

Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άντρες που πιστεύουν ότι «πρέπει» πάντα να είναι έτοιμοι είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων στύσης, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν αυτήν την πεποίθηση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top