Είναι το ASMR σεξ το καινούργιο σεξουαλικό παιχνίδι που οδηγεί σε εγκεφαλικό οργασμό;

ASMR σεξ

Το αίσθημα μυρμηγκιάσματος του εγκεφάλου ήταν δύσκολο να περιγραφεί ψυχολογικά. Ώσπου, ξαφνικά, έγινε φαινόμενο στο YouTube. Το ASMR ξεκίνησε ως digital trend όπου κάποιος/α μιλάει ψιθυριστά και κάνει διάφορους ήχους με σκοπό τη χαλάρωση. Τώρα αυτοί οι ερεθιστικοί ήχοι παίζουν ρόλο και στις σχέσεις μας.

Όλοι έχουμε παρακολουθήσει ατελείωτα βίντεο με μωρά, σκύλους και γάτες στο διαδίκτυο. Αλλά υπάρχει ένας άλλος τύπος βίντεο που κέρδισε δημοτικότητα σε ελάχιστο χρόνο. Τα βίντεο ASMR, που προσφέρουν απολαυστικούς ήχους, όπως το γρατσούνισμα, το ψιθύρισμα ή η αναπνοή. Αυτό μπορεί πια να αποτελέσει και μια σεξουαλική εμπειρία με σκοπό τη διέγερση, την ηδονή και τη χαλάρωση..

Είναι το ASMR σεξ ο νέος εγκεφαλικός οργασμός;

Η αυτόνομη αισθητήρια απόκριση των μεσημβρινών (ASMR) προκαλείται από το άκουσμα κάποιων ιδιαίτερων ήχων, είναι μια χαλαρωτική εμπειρία που δημιουργεί ανατριχίλα ή μυρμήγκιασμα στο δέρμα και το σώμα σε μερικούς ανθρώπους. Το ASMR σεξ είναι η ερωτική χρήση συγκεκριμένων οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων για την ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας.

Αυτή ανταπόκριση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε συγκεκριμένους ήχους γίνεται με την μέθοδο του «triggering». Δηλαδή, οι ήχοι αυτοί σε συνδυασμό με την εικόνα (που όμως είναι δευτερεύουσα) ενεργοποιούν στον εγκέφαλο συγκεκριμένες αισθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωσή του. Είναι δηλαδή εκείνη η παράξενη, γλυκιά αίσθηση που διασχίζει από τον εγκέφαλο, την πλάτη σας, μέχρι τις άκρες των δακτύλων σας, όπως όταν κάποιος ψιθυρίζει δίπλα στο αυτί σας ή όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

Για μερικούς ανθρώπους, κάποιοι ήχοι, όπως ο ψίθυρος, ο ήχος του ντους που τρέχει ή, ακόμα, και η παρακολούθηση κάποιου να ζωγραφίζει, μπορεί να προκαλέσουν μια χαλαρωτική, ευφορική απόκριση. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μια ευχάριστη εμπειρία στην κρεβατοκάμαρα. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν ακόμη και την εμπειρία «εγκεφαλικό οργασμό», όπως ρίγη. Μόλις βρείτε έναν τύπο ASMR που λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να το ενσωματώσετε στη σεξουαλική σας ζωή για ποικιλία, ηδονή και χαλάρωση.

Ενώ το ASMR δεν θεωρείται σεξουαλικό, η χαλάρωση και η διέγερση μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη οικειότητα και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Το κόλπο είναι να βρείτε αυτό που λειτουργεί σε εσάς. Μπορεί να σας βοηθήσει να δεθείτε με τον σύντροφό σας και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε ξεκάθαρα τις προθέσεις, τις επιθυμίες και τα όριά σας.

Πώς λειτουργεί το ASMR σεξ στις σχέσεις

Το ASMR σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Μπορεί επίσης να σας δώσει αυξημένη αισθητηριακή επίγνωση ή απλά να είναι ευχάριστο και ηδονιστικό.

Σε αυτούς που τους αρέσουν τα ερωτικά βίντεο και τα podcast ASMR υποστηρίζουν ότι έχουν μια πιο οικεία, ακόμη και συναισθηματική, εμπειρία σε σχέση με το πορνό. Αντίθετα, μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις φαντασιώσεις και τις επιθυμίες σας.

Πώς να εξερευνήσετε το ASMR σεξ

Όπως με κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα, η εξερεύνηση του ερωτικού ASMR απαιτεί λίγη δοκιμή και λάθος. Τα ερεθίσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι δεν ενεργοποιούνται οι αισθήσεις τους από το ASMR. Αν το κάνετε, όμως, θα πρέπει να νιώθετε ευχαρίστηση, ηδονή και ερεθισμό.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένα βίντεο, όπου μια γυναίκα ψιθυρίζει λέξεις που σχετίζονται με το σεξ. Το άκουσμα της φωνής και της αναπνοής του ατόμου, σε συνδυασμό με την εμφάνισή του, μπορεί να σας βοηθήσουν να βιώσετε ένα ευχάριστο μυρμήγκιασμα και ρίγος.

Τα βίντεο θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν κάποιον που τρώει φαγητό ή βάζει λοσιόν. Μερικά άλλα ερεθίσματα ASMR προς διερεύνηση περιλαμβάνουν:

  • Ψίθυρος
  • Φύσημα
  • Αναπνοή
  • Ρυθμικά χτυπήματα σε κάποιο υλικό
  • Ξύσιμο
  • Πληκτρολόγηση

Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ενσωματώσετε το ASMR στη σεξουαλική σας ζωή. Και το περιεχόμενο ASMR που επιλέγετε μπορεί να μην έχει ερωτικό χαρακτήρα, αλλά απλώς να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε. Διατηρήστε ανοιχτό μυαλό και επικεντρωθείτε στους πειραματισμούς μέχρι να βρείτε μια τεχνική που σας ταιριάζει. Προσπαθήστε να μην έχετε προκαταλήψεις ή να ασκήσετε πίεση στον εαυτό σας ώστε η εμπειρία να εξελιχθεί αβίαστα.

Scroll to Top