Πέος: Το μέγεθος, σχήμα και ηβικό τρίχωμα που είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες, σύμφωνα με την επιστήμη

πέος

Οι γιατροί αποκάλυψαν το μέγεθος και το σχήμα που οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικά στο πέος και που τις κάνει να αναμένουν μια καλή απόδοση στο κρεβάτι.

Επιβεβαιώνοντας το στερεότυπο ότι το μεγαλύτερο είναι καλύτερο, τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από τρεις μελέτες σε ακαδημαϊκά περιοδικά, δείχνουν ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερα πέη, με μεγαλύτερη περίμετρο και περιποιημένο ηβικό τρίχωμα. Οι άντρες με περιποιημένο τρίχωμα στην ηβική περιοχή θεωρούνται «καλοί στο κρεβάτι» και πιο «ευχάριστοι» από εκείνους που δεν το περιποιούνται.

Μελέτη για το μήκος, την περίμετρο και το ηβικό τρίχωμα γύρω από το πέος

Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sexuality & Culture εξέτασε πώς άντρες και γυναίκες κρίνουν τα πέη ανθρώπων που δεν γνωρίζουν και ποιοι παράγοντες τους κάνουν πιο ελκυστικούς από άλλους. Οι ερευνητές στρατολόγησαν 106 φοιτητές, το 80% των οποίων ήταν γυναίκες, από το Πανεπιστήμιο A&M του Texas – Commerce.

Από αυτή την ομάδα, η πλειονότητα (39%) ήταν μαύροι, ακολουθούμενη από το 31% που ήταν λευκοί, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, το 87%, ήταν ετεροφυλόφιλοι. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εξέτασαν 24 εικόνες πέους κατηγοριοποιημένες κατά μήκος, περίμετρο και ποσότητα ηβικής τρίχας.

Τα πέη ταξινομήθηκαν από χαμηλή έως υψηλή περίμετρο και με μήκος που κυμαίνονταν από «κοντό» έως «μεσαίο» και «μακρύ». Δεν είναι σαφές εάν τα πέη ήταν χαλαρά ή όρθια. Οι ηβικές τρίχες ήταν κουρεμένες, απεριποίητες ή ανύπαρκτες. 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τα βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το 1 (διαφωνώ απόλυτα) έως το 7 (συμφωνώ απόλυτα) όσον αφορά την ελκυστικότητα και το πόσο «καλός στο κρεβάτι» θα ήταν ο άντρας. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να απαντήσουν στο πόσο «ευχάριστος» ή όχι φαινόταν να είναι ο σεξουαλικός τος στόχος και πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχαν.

Οι ερευνητές είπαν: «Τα πέη που ήταν πιο φαρδιά, μακρύτερα και μέτρια τριχωτά έγιναν αντιληπτά πιο θετικά όσον αφορά την προσωπικότητα και τη σεξουαλική έλξη». Αυτό περιλάμβανε ότι τους θεωρούσαν πιο ελκυστικούς, με τους στόχους τους να είναι «καλοί στο κρεβάτι» και «ευχάριστοι».

Ωστόσο, τα πιο κοντά και με μικρότερη περίμετρο πέη θεωρούνταν λιγότερο ελκυστικά σεξουαλικά, με τους στόχους τους να θεωρούνται «μη ευχάριστοι» και χειρότεροι στο κρεβάτι. Όσοι είχαν μακριές ηβικές τρίχες θεωρήθηκαν λιγότερο ευχάριστοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, με περισσότερες πιθανότητες να έχουν τον μικρότερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.

Επίσης, οι άντρες με αποτρίχωση στην ηβική περιοχή θεωρούνταν οι πιο ελκυστικοί και καλύτεροι στο κρεβάτι. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το μέγεθος δεν κάνει τα γεννητικά όργανα των ανδρών πιο ελκυστικά.

Μελέτη για την εικόνα των όρχεων

Μια μελέτη του 2023 από το Journal of Cosmetic Dermatology εξέτασε πώς οι άνδρες γίνονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι με την εμφάνιση των όρχεων τους. «Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στην ανδρική περιοχή δεν είναι ασυνήθιστες αυτή τη στιγμή», έγραψαν οι ερευνητές.

«Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Εταιρείας Πλαστικών, Επανορθωτικών και Αισθητικών Χειρουργών, οι επεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές στους άνδρες αποτελούν το 6,1% όλων των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων. Το 4% των θεραπειών που πραγματοποιήθηκαν το 2018 ήταν παρεμβάσεις στο όσχεο».

Στη μελέτη, 653 άνδρες και γυναίκες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης τεσσάρων εικόνων από όσχεα, τα σακουλάκια δέρματος που προστατεύουν τους όρχεις. Αυτές οι εικόνες στη συνέχεια τροποποιήθηκαν οκτώ φορές, με αποτέλεσμα εννέα φωτογραφίες από κάθε όσχεο.

Ρωτήθηκαν επίσης πώς αισθάνονταν για τα γεννητικά όργανα των συντρόφων τους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων αιδοίων. Πάνω από το μισό ήταν γυναίκες (56,7%), ενώ το 42,3% ήταν άνδρες. Από τις γυναίκες, το 60% ήταν σε μακροχρόνια σχέση, ενώ το 47% των ανδρών ήταν σε μια αφοσιωμένη σχέση.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης εάν είχαν παρακολουθήσει πορνογραφία τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς είπαν ότι οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες του σώματος σε πορνό θα μπορούσαν να είναι ο λόγος που οι άνδρες επιλέγουν να κάνουν πλαστική χειρουργική. Περίπου το 70% είχε παρακολουθήσει πορνογραφικό υλικό σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν μια κλίμακα από -3 («πολύ ελκυστική») έως +3 («πολύ ελκυστική») για να βαθμολογήσουν και τις 36 εικόνες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είχαν εξίσου αρνητικές απόψεις για τα όσχεα 1-3.

«Εξετάσαμε εάν οι μεταβλητές της ηλικίας, της εξωστρέφειας, του ανοίγματος στην εμπειρία και της πορνογραφίας επηρέασαν τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων. Δεν βρήκαμε σημαντικές διαφορές στην αξιολόγηση της αισθητικής των οσχέων σε σχέση με κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας», ανέφεραν οι ερευνητές και κατέληξαν:

«Συνολικά, σχεδόν καμία από τις 36 εικόνες που δείξαμε στους συμμετέχοντες δεν βαθμολογήθηκε ως “ελκυστική”. Τελικά, μετά βίας ήταν δυνατό να αναγνωριστεί ένα “όμορφο” όσχεο. Μπορούμε να μιλάμε μόνο για το λιγότερο άσχημο».

Όλο Υγεία

Scroll to Top