Φρέσκια μπογιά: Πώς να την καθαρίσετε από το χαλί με αυτό το κόλπο

φρέσκια μπογιά

Πολλοί λεκέδες από μπογιά μπορούν να αφαιρεθούν από τις ίνες του χαλιού με λίγη υπομονή και λίγα υλικά καθαρισμού. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Δείτε τι να κάνετε και για να καθαρίστε τη φρέσκια μπογιά από το χαλί.

Εάν έπεσε φρέσκια μπογιά στο χαλί σας είναι καλύτερο να το καθαρίσετε αμέσως. Τα χρώματα με βάση το νερό αφαιρούνται ευκολότερα από τα χαλιά από τα χρώματα με βάση το λάδι. Εάν η διαρροή λαδομπογιάς είναι μεγάλη, μπορεί να είναι αδύνατο να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη από το χαλί.

Πώς να καθαρίσετε τη φρέσκια μπογιά από το χαλί

Για μπογιές με βάση το νερό, όπως νερομπαγιά, δαχτυλομπογιές και ακουαρέλα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Βήμα 1: Αφαιρέστε με πιστωτική τη μπογιά

Χρησιμοποιήστε τη μη κοφτερή άκρη ενός μαχαιριού ή την άκρη μιας παλιάς πιστωτικής κάρτας για να αφαιρέσετε τη φρέσκια μπογιά. Ποτέ μην τρίβετε τον λεκέ γιατί αυτό θα σπρώξει τη μπογιά πιο βαθιά στις ίνες του χαλιού.

Βήμα 2: Καθαρίστε τη φρέσκια μπογιά

Χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα ή ένα βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε τη φρέσκια μπογιά που παραμένει στην επιφάνεια του χαλιού. Καθώς η μπογιά μεταφέρεται από το χαλί στο πανί, μετακινηθείτε σε μια καθαρή περιοχή της πετσέτας. Μην σταματήσετε να καθαρίζετε μέχρι να φύγει όλη η μπογιά.

Βήμα 3: Στεγνώστε το σημείο

Στεγνώστε το καθαρό σημείο χρησιμοποιώντας ένα φρέσκο πανί ή πετσέτα. Στη συνέχεια, αφήστε το χαλί να στεγνώσει καλά στον αέρα.

Καλέστε έναν επαγγελματία καθαριστή χαλιών για να σας βοηθήσει, εάν ο καθαρισμός δεν έχει αποτέλεσμα. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, σκεφτείτε να κόψετε την κατεστραμμένη περιοχή του χαλιού ή να καλύψτε τον λεκέ με ένα χαλί περιοχής μέχρι να αντικατασταθεί το χαλί.

Scroll to Top