Ο Νο1 τρόπος να αποθηκεύσετε το μαρούλι για να μείνει φρέσκο για έναν μήνα

μαρούλι

Το μαρούλι και τα φύλλα σαλάτας σε συσκευασία έχουν μικρή διάρκεια ζωής μόλις τα πάρετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, αλλά με μερικά επιπλέον βήματα, μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα και τραγανά για «έως και ένα μήνα».

Η συμβουλή αποθήκευσης προέρχεται από το Zero Waste Week, που έχει αποστολή να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων. Δείτε τι προτείνουν για το μαρούλι.

«Μπορώ να σας βοηθήσω να διατηρήσετε το μαρούλι και τα φύλλα σαλάτας πιο φρέσκα για περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποφύγετε την σπατάλη, θα κάνετε οικονομία και θα βοηθήσετε τον πλανήτη», έγραψαν.

Μάλιστα, έδειξε μια εικόνα από φύλλα σαλάτας που φαίνονταν αρκετά φρέσκα. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν δέκα ημερών.  Όσο για το πώς έμεινε η σαλάτα ολόφρεσκη, αποκάλυψαν τα εξής:

«Απλώς χώρισα τα φύλλα, όταν τα πήγα σπίτι και τα έβαλα σε ένα δοχείο με νερό. Αυτό το δοχείο διατηρήθηκε στο ψυγείο και, μαντέψτε, τι; Χωρίς να μαραθούν καθόλου, ακόμα και μετά από δέκα μέρες», ανέφερε.

Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με το εάν το νερό έπρεπε να αλλάζει τακτικά ή το δοχείο αποθήκευσης στο οποίο φυλάσσονταν το μαρούλι. Αλλά το Taste Great Foodie μοιράστηκε την ίδια συμβουλή αποθήκευσης με περισσότερες λεπτομέρειες:

Οδηγίες:

  1. Μουσκέψτε και πλύνετε το μαρούλι, είτε χωρίς τον πυρήνα με φύλλα κομμένα, είτε ως σύνολο.
  2. Βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο βυθισμένο στο νερό.
  3. Αφαιρέστε τα φύλλα, όταν χρειάζεται ή χρησιμοποιήστε ολόκληρο μαρούλι.
  4. Μπορείτε να αλλάζετε το νερό κάθε τρεις μέρες για να διαρκέσει περισσότερο το μαρούλι.
  5. Το μαρούλι παραμένει φρέσκο από 10 ημέρες έως έναν ολόκληρο μήνα.

Μπορούν να σχηματιστούν βακτήρια στο μαρούλι όταν είναι βυθισμένο στο νερό;

Οι ειδικοί είπαν ότι «η μούχλα δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι που είναι πλήρως βυθισμένο στο νερό, ειδικά για δύο έως τέσσερις εβδομάδες». Για να βεβαιωθείτε ότι το μαρούλι είναι πραγματικά καθαρό, μουσκέψτε το σε ξύδι και το πλύνετε το καλά πριν το βυθίσετε καθώς έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top