Site icon Όλο Υγεία

Πιπεριές: Σεφ προτείνει τον καλύτερο τρόπο για να ψιλοκόψετε γρήγορα όλα τα είδη

πώς να κόψετε πιπεριές

Φωτογραφία: 123rf

Ένας σεφ αποκαλύπτει την πιο εύκολη και αποτελεσματική τεχνική για να ψιλοκόβετε κάθε είδος πιπεριάς, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο στην κουζίνα και να έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Οι 6 καλύτερες τροφές για δυνατά και υγιή νύχια, σύμφωνα με διαιτολόγους

Σεφ μοιράζεται τον καλύτερο τρόπο να ψιλοκόψετε τις πιπεριές

Οι πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών, με ιδιαίτερη έμφαση στα αντιοξειδωτικά όπως οι φλαβονοειδείς ενώσεις, οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη C, που συμβάλλουν στη μείωση της οξειδωτικής βλάβης και στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με το Journal of Clinical Biochemistry (Younes et al, 2024)

Τα φυτοχημικά των πιπεριών παρουσιάζουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρκίνου.

Οι πιπεριές μπορεί να είναι δύσκολες στο κόψιμο, λόγω του κοίλου και ασυνήθιστου σχήματός τους και μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωρίσετε τους σπόρους από τα μέρη του λαχανικού που θέλετε να φάτε.

Για να βοηθήσει, ο σεφ Cameron Thomson μοιράστηκε τις απόλυτες συμβουλές του για το πώς να κόβετε σωστά μια πιπεριά, χωρίς να γεμίζει ο πάγκος με σπόρια ή να πετιέται μεγάλο μέρος του λαχανικού.

Ο σεφ ανέβασε το βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media, όπου έχει σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, το Instagram και το YouTube, για να δείξει τη μοναδική του μέθοδο για να κόψετε και να καθαρίσετε μια πιπεριά.

Το πολύχρωμο φρουτοειδές λαχανικό που προστατεύει τα μάτια και μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας και απώλειας μνήμης

Βήμα-βήμα η διαδικασία

@chefthomson The worst way to cut a pepper 🫑 #dayinmylife #restaurant #howto ♬ original sound – Chef Thomson

«Ένας από τους χειρότερους τρόπους να κόψεις μια πιπεριά είναι να την κόψεις κατευθείαν στον πυρήνα», ανέφερε ο σεφ Thomson στην αρχή του βίντεο, υποστηρίζοντας ότι αν και αυτή η μέθοδος λειτουργεί, σκορπίζει σπόρους παντού.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η τεχνική κάνει επίσης πιο δύσκολη την αφαίρεση του εσωτερικού της πιπεριάς, καθώς το καμπυλωτό της σχήμα την κάνει να κουνιέται πέρα-δώθε όσο προσπαθείτε να την κόψετε σε κομμάτια.

«Μην αρχίσω καν με αυτούς που τη χτυπάνε με δύναμη στον πάγκο κοπής», συνέχισε. «Έτσι βγαίνεις από το αυτοκίνητό σου; Απλώς πέφτεις στο έδαφος;»

Αν και αυτές οι μέθοδοι τεχνικά λειτουργούν, ο σεφ υποστήριξε ότι η «καλύτερη» μέθοδος για να κόψει κανείς μια πιπεριά είναι αυτή που έμαθε από άλλους επαγγελματίες μάγειρες και προσφέρει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε αφαιρώντας τα πάνω και κάτω μέρη της πιπεριάς, αφήνοντάς την έτσι ώστε να μπορείς να δεις μέσα από το κοίλο εσωτερικό της. Στη συνέχεια, έκοψε κατά μήκος τη μία πλευρά της πιπεριάς πριν τη ρολάρει πάνω στο μαχαίρι του, γεγονός που επιτρέπει στον πυρήνα να αφαιρεθεί με ευκολία.

«Ούτε ένας σπόρος δεν πέφτει στον πάγκο κοπής», παρατήρησε, προτού συνεχίσει με την υπόλοιπη μέθοδό του.

Στη συνέχεια, έκοψε το μακρόστενο ορθογώνιο κομμάτι της πιπεριάς στη μέση, αφαίρεσε προσεκτικά τα λευκά μέρη από τον πυρήνα και έπειτα την έκοψε γρήγορα σε λωρίδες, τις οποίες γύρισε και έκοψε σε κυβάκια.

«Όχι μόνο θα έχεις πιο ομοιόμορφες φέτες, αλλά μόλις δημιούργησες ένα πιο συνεκτικό και ομοιόμορφο προϊόν, ενώ έχεις εξοικονομήσει χρόνο με το να είσαι πιο αποδοτικός», τόνισε ο σεφ Thomson.

Όσον αφορά τα πάνω και κάτω μέρη που κόπηκαν στην αρχή, έδειξε ότι μπορείτε απλώς να σπρώξετε τον πράσινο μίσχο από την κάτω πλευρά για να τον αφαιρέσετε. Έπειτα, μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε αυτά τα κομμάτια στο ίδιο σχήμα με την υπόλοιπη πιπεριά, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων στο ελάχιστο.

Οι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν το βίντεο, με πολλούς να δηλώνουν πως αυτή ήταν ήδη η προτιμώμενη τους μέθοδος για να κόβουν πιπεριές.

Ένα άτομο σχολίασε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ο σεφ μας θέλει να κόβουμε τις πιπεριές. Λέει ότι έτσι δημιουργείται η λιγότερη σπατάλη. Δεν συμφωνώ, αλλά λέω “ναι, σεφ”».

Πότε η κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας – Nέα μελέτη

Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι με τις συμβουλές του σεφ, καθώς ένας άλλος θεατής σχολίασε: «Κόψε τις πιπεριές όπως θες».

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης είναι αρχισυντάκτης του «Όλο Υγεία». Έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Exit mobile version