Πώς να διώξετε τη μούχλα από τους τοίχους οριστικά – Δύο σούπερ μέθοδοι

μούχλα

Η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που μπορεί να αναπτυχθεί σε υγρά περιβάλλοντα. Όταν αναπνέουμε μούχλα, ενδέχεται να εισπνεύσουμε τα μικροσκοπικά μόρια της, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Δείτε πως θα αφαιρέσετε τη μούχλα από τον τοίχο: Οδηγός βήμα προς βήμα. Υπάρχουν δύο βασικοί αποτελεσματικοί τρόποι αφαίρεσης μούχλας από τους τοίχους, όπως περιγράφονται παρακάτω:

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ :

1. Προετοιμάστε την περιοχή

Δεν θέλετε η μούχλα να εξαπλωθεί στα χαλιά σας και στα κοντινά έπιπλα, γι’ αυτό φροντίστε να απλώσετε κάποιο κάλυμμα και να καλύψετε τυχόν έπιπλα. Ανοίξτε οποιαδήποτε παράθυρα στο δωμάτιο για να διευκολύνετε τον αερισμό του και να απαλλαγείτε από τυχόν μυρωδιές.

2. Κάντε ένα γρήγορο πλύσιμο

Πάρτε έναν κουβά με ζεστό νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού και με ένα σφουγγάρι κουζίνας, σκουπίστε την επιφάνεια και ξεπλύνετε. Επαναλάβετε μέχρι να καθαριστεί όλη η επιφανειακή μούχλα από τον τοίχο. Σκουπίστε με καθαρό ρολό κουζίνας.

3. Ψεκάστε και καθαρίστε

Ανακατέψτε ένα μέρος από λευκό ξύδι με ένα μέρος νερό για να δημιουργήσετε το δικό σας DIY απορρυπαντικό κατά της μούχλας. Ψεκάστε απευθείας στην περιοχή που έχει το πρόβλημα και αφήστε το για μία ώρα. Έπειτα, τρίψτε την περιοχή με ένα ρολό κουζίνας και έπειτα σκουπίστε την επιφάνεια.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ:

1. Προετοιμάστε την περιοχή και το διάλυμα καθαρισμού

Καλύψτε την περιοχή με κάποιο πλαστικό κάλυμμα και ανακατέψτε δύο μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος λευκό ξύδι για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Απλώστε την πάστα στην επιφάνεια – βεβαιωθείτε ότι έχει καλυφθεί καλά – και αφήστε την για περίπου μία ώρα.

2. Αφαιρέστε την πάστα

Για την ασφάλειά σας φορέστε λαστιχένια γάντια και μάσκα προσώπου. Χρησιμοποιήστε ένα σκληρό πινέλο για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη πάστα. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι κουζίνας για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα. Σκουπίστε την περιοχή με ένα υγρό πανί. Καθαρίστε τα υπολείμματα πάστας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα για να απαλλαγείτε από τη λεπτή σκόνη.

3. Ολοκληρώστε με ένα σπρέι

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα σπόρια μούχλας έχουν εξαλειφθεί, τελειώστε ψεκάζοντας την περιοχή με νερό και ξύδι και αφήστε τη να στεγνώσει.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top