Πώς να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας και πότε να την αντικαταστήσετε

iPhone

Είτε είστε απλώς περίεργοι πώς διατηρείται η κατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας, είναι εύκολο να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του iOS.

Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone, συμβουλές για το πότε να την αντικαταστήσετε, τον κύκλο φόρτισης και πολλά άλλα.

Οι συσκευές iPhone 14 και 15 έχουν τις πιο ακριβές μπαταρίες εκτός εγγύησης. Αλλά είδαμε, επίσης, μια αλλαγή τον Μάρτιο του 2023 που αύξησε περαιτέρω το κόστος αντικατάστασης μπαταριών και για όλα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone της Apple.

Εάν αναβαθμίζετε το iPhone σας κάθε ή δύο χρόνια, πιθανώς δεν θα έχετε πρόβλημα με μια βεβαρημένη μπαταρία, εκτός και αν καταλήξετε με μια ελαττωματική. Αλλά για όσους έχουν iPhone δύο ετών ή μεγαλύτερα, η χαμηλή «υγεία» της μπαταρίας καταλήγει να είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή λόγω της χημικής γήρανσης μαζί με τους πολλούς κύκλους φόρτισης που έχουν περάσει.

Πώς να δείτε την υγεία της μπαταρίας του iPhone

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας
  • Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Μπαταρία
  • Τώρα επιλέξτε Battery Health & Charging
  • Η τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας σας εμφανίζεται στο επάνω μέρος
iphone
Πηγή: 9to5mac

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε μια μπαταρία iPhone;

Όταν η μπαταρία σας έχει πέσει κάτω από το 80% της αρχικής χωρητικότητάς της, μπορείτε να σκεφτείτε την αντικατάσταση. Το ίδιο εάν δείτε μια προειδοποίηση σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας σας ή εάν δεν μπορεί να φορτιστεί.

Στην ενότητα “Υγεία και φόρτιση μπαταρίας” που εμφανίζεται παραπάνω, θα πρέπει να δείτε μια προειδοποίηση εάν η κατάσταση της μπαταρίας σας έχει υποβαθμιστεί και εάν αυτό προκαλεί προβλήματα όπως απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας ή/και αδυναμία διατήρησης της μέγιστης απόδοσης.

Η Apple λέει ότι οι μπαταρίες iPhone είναι «σχεδιασμένες για να διατηρούν έως και το 80% της αρχικής χωρητικότητάς τους σε 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης όταν λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες».

Όταν μια μπαταρία iPhone πέσει κάτω από το 80% της αρχικής της χωρητικότητας, μπορεί να εφαρμοστεί αυτόματα μια λειτουργία που ονομάζεται “διαχείριση απόδοσης”(performance management). Αυτό λειτουργεί για να αποτρέψει απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας.

Ωστόσο, είναι δυνατό να την απενεργοποιήσετε. Αναζητήστε το μικρό κουμπί «Απενεργοποίηση» (Disable) στο τέλος του κειμένου κάτω από το «Δυνατότητα κορυφαίας απόδοσης» (Peak Performance Capability).

Εάν δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι η κατάσταση της μπαταρίας είναι χαμηλή (battery health degraded) ή άγνωστη, κατευθυνθείτε σε ένα Apple Store, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple, εάν θέλετε να λάβετε πιστοποιημένη αντικατάσταση μπαταρίας Apple.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top