Πώς να φτιάξετε 3 σπιτικά ζιζανιοκτόνα χωρίς χημικά που να έχει αποτέλεσμα

ζιζανιοκτόνα

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ζιζανιοκτόνα, χωρίς χημικά, σας δίνουμε τρεις επιλογές που περιέχουν φυσικά συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά ζιζανιοκτόνα. Μπορεί να έχουν επιλεκτική δράση (είτε σε πλατύφυλλα ή αγρωστώδη) ή μπορεί να έχουν και καθολική δράση.

Τα πιο πολλά από τα ζιζανιοκτόνα έχουν την ίδια δραστική ουσία, τη γλυφοσάτη (Glyphosate), η οποία σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να συνδέεται με διάφορες επιπλοκές στην υγεία μας, αν δεν έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όμως, αν δεν θέλετε να κάνετε επιλεκτική ζιζανιοκτονία, δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε χημικά ζιζανιοκτόνα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο πολύ εύκολα, μόνοι σας

3 σπιτικά ζιζανιοκτόνα χωρίς χημικά

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια με αυτά τα τρία σπιτικά ζιζανιοκτόνα

1. Με απορρυπαντικό πιάτων

Το πιο αποτελεσματικό σπιτικό ζιζανιοκτόνο συνδυάζει σαπούνι για τα πιάτα, λευκό ξύδι και αλάτι. Και τα τρία συστατικά συνεργάζονται για να σκοτώσουν τα ζιζάνια με συγκεκριμένους τρόπους. Το ξύδι και το αλάτι περιέχουν οξικό οξύ, το οποίο αφυδατώνει τα ζιζάνια, ενώ το σαπούνι δρα ως επιφανειοδραστικό και κρατά τον «δολοφονικό» παράγοντα στο εξωτερικό του φυτού.

2. Συνδυάστε τα συστατικά

Προσθέστε ξύδι, βόρακα και σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ψεκάστε στα φυτά: Μην υπερβάλλετε, ωστόσο. Να είστε προσεκτικοί. Το ζιζανιοκτόνο δεν γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ζιζάνιο και ένα λουλούδι. Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τον πιο ισχυρό Βόρακα (μια φυσική ουσία που δεν προκαλεί βλάβη στο οικοσύστημα ούτε απορροφάται από το δέρμα), το διάλυμα μπορεί επίσης να βλάψει το έδαφος, ώστε να μην αναπτυχθεί τίποτα άλλο γύρω του.

3. Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα ζιζάνια

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με χυμό λεμονιού και ψεκάστε – το φυσικό διάλυμα θα στεγνώσει και θα σκοτώσει τα ζιζάνια μέσα σε μία ή δύο ημέρες.

Προσθέστε ξύδι: Για μια εξαιρετικά δυνατή φόρμουλα, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με ξύδι. Το είδος του ξυδιού που πωλείται σε καταστήματα κήπου ή φυτώρια είναι ισχυρότερο από τις επιλογές σούπερ μάρκετ, επομένως υπάρχουν τρόποι να κάνετε αυτό το σπιτικό ζιζανιοκτόνο πιο ισχυρό, αν χρειαστεί.

Όλο Υγεία

Scroll to Top