Το άγνωστο κουμπί στο ψυγείο σας που μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκα τα τρόφιμα

ψυγείο

Το ψυγείο σας, όπως και όλα, διαθέτει ένα κουμπί με αριθμούς από το μηδέν έως το πέντε – αλλά ξέρετε τι σημαίνουν; Όχι αυτό που νομίζετε…

Αυτοί οι αριθμοί καθορίζουν τη θερμοκρασία του ψυγείου σας,  αλλά δεν ταιριάζουν πάντα με την πραγματική θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, δείχνουν τη δύναμη του ψυγείου – με πέντε να είναι τα πιο κρύα.

Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της μεγάλης Βρετανίας  αναφέρει ότι η θερμοκρασία των ψυγείων πρέπει να ρυθμίζεται στους 5 βαθμούς Κελσίου ή σε χαμηλότερη. Οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από 8 C μπορεί να κάνει τα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο γρήγορα στο φαγητό σας, επομένως δεν θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα.

Η καλύτερη ρύθμιση εξαρτάται από τον κατασκευαστή και μπορείτε να τη βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών. Η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σας κυμαίνεται μεταξύ 0C και 5C. Για να μάθετε την ακριβή θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο σας, βάλτε ένα θερμόμετρο σε ένα ποτήρι νερό και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι.

Είναι καλύτερο να το αφήσετε εκεί όλη τη νύχτα για ακριβή αποτελέσματα. Θυμηθείτε, ακόμα κι αν ο θερμοστάτης σας είναι σωστός, η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει από ράφι σε ράφι. Όσο πιο ψηλό είναι το ράφι, τόσο πιο ζεστό θα είναι – επομένως σκεφτείτε πού θα τοποθετήσετε διάφορα τρόφιμα.

Βάλτε αλλαντικά, περισσεύματα τροφών, κέικ κρέμας ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται μαγείρεμα στα επάνω ράφια. Κρατήστε το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά στα κάτω ράφια και τα φρούτα και τα λαχανικά σε ξεχωριστά συρτάρια.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top