Bristol Myers Squibb: 62 χρόνια ισχυρής παρουσίας στη χώρα μας

Bristol Myers Squibb

Η Bristol Myers Squibb είναι μία από τις 7 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 11,3 δις δολάρια και παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, η εταιρία έχει κλείσει 62 χρόνια ισχυρής παρουσίας ενώ έχει επενδύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια  ευρώ, στην κλινική έρευνα, την τελευταία πενταετία.

Η BMS εφαρμόζει παγκοσμίως, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη, σε ολοένα και περισσότερες θεραπευτικές περιοχές, όπως οι συμπαγείς όγκοι, αιματολογικές κακοήθειες, θαλασσαιμία, πολλαπλή σκλήρυνση, καρδιολογία, ψωρίαση και φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.

Αυτό αντανακλάται και στα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2021, περίοδο, κατά την οποία, η BMS επένδυσε το 24,5% των εσόδων της στην κλινική έρευνα, δηλαδή συνολικά πάνω από 11 δις δολάρια παγκοσμίως.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το ερευνητικό αποτύπωμά της παραμένει εξίσου ισχυρό, με 47 μελέτες υπό εξέλιξη στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία και τα καρδιαγγειακά, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 1.020 ασθενείς.

Η συμβολή της εταιρίας στην εθνική οικονομία

Τα οφέλη αυτού του αποτυπώματος δεν περιορίζονται όμως αποκλειστικά στη δημόσια υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη συμβολή της, στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, με το ύψος της επένδυσης στην κλινική έρευνα να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, την τελευταία πενταετία.

To χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται αποκλειστικά από φάρμακα σοβαρών ασθενειών (Ν. 3816) ενώ το 80% του κύκλου εργασιών τους αφορά νοσοκομειακά φάρμακα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, η υπέρβαση της δημόσιας δαπάνης γίνεται πλέον μη βιώσιμη και πνίγει την υγιή επιχειρηματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποχρεωτικές επιστροφές που κατέβαλε η BMS Ελλάδας, αυξήθηκαν κατά 168% στην περίοδο 2017-2022, ενώ η ανάπτυξη της εταιρείας αντιστοιχούσε σε 27%.

Η  BMS  έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτικής υγείας σε ογκολογία, διαχείριση αίματος, καρδιολογία, ενώ είναι διαχρονική η υποστήριξη του έργου των συλλόγων ασθενών, σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δύο Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών σε υλοποίηση στην ογκολογία και την θαλασσαιμία, ένα σε σχεδιασμό για την χρόνια αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια. Επίσης τρέχει σειρά εκστρατειών ευαισθητοποίησης για χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η β-θαλασσαιμία και το μελάνωμα.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος

Παράλληλα, χτίζει ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί μια κουλτούρα συμπερίληψης και διαφορετικότητας μέσω εσωτερικών εκδηλώσεων που άπτονται των πυλώνων του φύλου, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, της αναπηρίας και της εικόνας του σώματος, της εθνικότητας και της θρησκείας. Την τελευταία διετία διακρίθηκε, ως ένα από τα δύο καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα ενώ το 2023 κατέλαβε, την πρώτη θέση, στη λίστα Great Place to Work for Women.

Το BMS Foundation υποστήριξε συνολικά με 100.000 ευρώ, το έργο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου στην περίοδο της πανδημίας, ενώ πρόσφατα δώρισε 25.000 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Παράλληλα, έχει εγκαινιάσει το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας «Αιμείς για Αιμάς», σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Bloode.

Όλο Υγεία

Scroll to Top