Χοιρινό με λαχανικά και σόγια – Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή

Χοιρινό

Αν σας αρέσει το κινέζικο φαγητό δοκιμάστε το σε αυτή τη συνταγή: χοιρινό με λαχανικά!

Το χοιρινό είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας περίπου 22 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των μυών και των οστών. Τα λαχανικά παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που όλα είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Υλικά:

  • 600 γρ. χοιρινό μπριζολάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά, κομμένη
  • 1 καρότο, κομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το χοιρινό και ψήστε μέχρι να καταχρώνται.
  • Προσθέστε την πιπεριά, το καρότο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βάλτε τη σόγια και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Τέλος σερβίρετε το χοιρινό με λαχανικά πάνω από ρύζι.

Scroll to Top