Site icon Όλο Υγεία

Η βιταμίνη που μας δίνει ενέργεια, δυναμώνει τη μνήμη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του στρες

βιταμίνη

Πρόκειται για μια βιταμίνη που εμπλέκεται σε όλες τις βασικές μεταβολικές διεργασίες, και είναι χρήσιμη για το νευρικό σύστημα, την καρδιά, τα αιμοσφαίρια και τους μύες.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά το σώμα να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια. Βρίσκεται σε πουλερικά, φασόλια, εμπλουτισμένα ψωμιά και πολλά άλλα. Θα τη βρείτε επίσης σε πολυβιταμίνες ή ως μεμονωμένο συμπλήρωμα. Δείτε ποια είναι και που μας κάνει καλό.

Τι είναι η βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 ή θειαμίνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται όλοι οι ιστοί του σώματος για να λειτουργήσουν σωστά. Η θειαμίνη ήταν η πρώτη βιταμίνη Β που ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Αυτός είναι ο λόγος που το όνομά της φέρει τον αριθμό 1. Όπως και οι άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η θειαμίνη είναι υδατοδιαλυτή και βοηθά το σώμα να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια.

Τα σημαντικότερα οφέλη της βιταμίνης Β1

Ευτυχώς, αυτή η θρεπτική ουσία που προσφέρει ενέργεια είναι βρίσκεται στα περισσότερα έτοιμα φαγητά και τα δημητριακά, κάτι που μπορείτε να επιβεβαιώσετε, ελέγχοντας την ετικέτα με τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος.

Που θα τη βρείτε

Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β1 είναι τα φασόλια, το μοσχάρι, το χοιρινό, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί, πορτοκάλια, ζυμαρικά (με αυγά, γάλα ή λαχανικά), φρέσκος αρακάς, μαύρο ρύζι, θαλασσινά, όσπρια.

Όλο Υγεία

Exit mobile version