Αμύγδαλα: Ο ξηρός καρπός που προστατεύει από Αλτσχάιμερ, ρυθμίζει το ζάχαρο και μας δίνει ενέργεια

ξηρός καρπός

Αυτός ο ξηρός καρπός είναι πολύ θρεπτικός και νόστιμος. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του για την υγεία.

Μια χούφτα από αυτόν τον ξηρό καρπό είναι το τέλειο καθημερινό κολατσιό με πολλά οφέλη για να προλάβουμε τις παθήσεις, υποστηρίζουν νέες μελέτες.

Πλούσια σε πρωτεΐνη και σε θρεπτικά συστατικά,  οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί βοηθούν στην καταστολή της όρεξης, και επομένως στο αδυνάτισμα, ενώ μπορούν να κρατήσουν την καρδιά σας υγιή. Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων προστατεύει την καρδιά και περιορίζει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, η οποία μας προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία και από την Αλτσχάιμερ, σύμφωνα τουλάχιστον με έξι μελέτες που παρουσιάστηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής σε συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο. Για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη, η καθημερινή κατανάλωση των συγκεκριμένων ξηρών καρπών χάρη στο μαγνήσιο που περιέχουν συμβάλλει στην ισορροπία της γλυκόζης στο αίμα.

Τα οφέλη τους όμως δεν σταματούν εδώ. Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως το μαγγάνιο, το οποίο βοηθά το σώμα μας να έχει δυνατά οστά και ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, αλλά και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, καθώς και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης πολλά φλαβονοειδή που δρουν ως αντιοξειδωτικά στοιχεία και ενισχύουν την δράση της βιταμίνης Ε, μια ιδιότητα που θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελής για τον οργανισμό μας καθώς γερνάμε. Οι ειδικοί παρουσιάζοντας τη νέα έρευνα σε ακροατήριο επιστημόνων και επαγγελματιών της υγείας, τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της μελέτης ώστε να βρουν πρακτική εφαρμογή και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον κόσμο.

Και αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε τα νέα είναι ευχάριστα για σας: Μια παλαιότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuron δείχνει ότι η  πρωτεΐνη που περιέχουν τα αμύγδαλα ενεργοποιεί τα κύτταρα ώστε να παράγουν ενέργεια και με τον τρόπο αυτό μας κρατούν δραστήριους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καύση θερμίδων.

Όλο Υγεία

Scroll to Top