Η υπερτροφή που προστατεύει από έμφραγμα και εγκεφαλικό και έχει αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση

υπερτροφή

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.Η super τροφή για την υγεία σας

Είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο, ιδιαίτερα νόστιμο, μαγειρεύεται εύκολα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί «υπερτροφή» καθώς είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών στοιχείων και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Είναι φτωχό σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.

Ο σολομός αποτελεί ιδανική τροφή, καθώς η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με τη μείωση ορισμένων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές και οι οφθαλμικές παθήσεις, ενώ του αποδίδεται και αντικαρκινική δράση. Επίσης η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.
Ο σολομός αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμος στη διατροφή μας, καθώς έχει:

  1. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  2. Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου
  3. Προλαμβάνει την εμφάνιση φλεγμονής
  4.  Εχει αντιοξειδωτική δράση
  5. Εχει αντιγηραντική δράση στο δέρμα

1.Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι πλούσια σε ένα είδος πολυακόρεστου λίπους που ονομάζεται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Αυτά είναι απαραίτητα, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει. Παίζουν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού μας και μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης και εξέλιξης καρδιαγγειακών παθήσεων.

2.Προστασία της υγείας του εγκεφάλου

Μελέτες έχουν χαρακτηρίσει το σολομό «τροφή του εγκεφάλου» και υποδεικνύουν ότι η τακτική κατανάλωση μειώνει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει σε αφθονία βελτιώνουν τη μνήμη και από μελέτες που διερευνούν το ρόλο που παίζουν οι λιπαρές ποικιλίες ψαριών, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να ωφελήσουν άτομα με Αλτσχάιμερ, κατάθλιψη και σκλήρυνση κατά πλάκας.

3.Προλαμβάνει την εμφάνιση φλεγμονής

Τα λιπαρά ψάρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των επιπτώσεων της φλεγμονής, η οποία είναι το κλειδί για τη διαχείριση ορισμένων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και του καρκίνου. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των δεικτών που υποδεικνύουν φλεγμονή.

4. Εχει αντιοξειδωτική δράση

Το ροζ χρώμα του σολομού προέρχεται από τα πλούσια επίπεδα ενός προστατευτικού αντιοξειδωτικού που ονομάζεται ασταξανθίνη. Αυτή η ένωση έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, βελτιώνοντας τη χοληστερόλη και συνεργάζεται με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την προστασία του εγκεφάλου.

Επίσης, η ασταξανθίνη έχει μελετηθεί για την ικανότητά της να προλαμβάνει ορισμένες διαταραχές που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

5.Εχει αντιγηραντική δράση στο δέρμα

Η πλούσια περιεκτικότητά του σε ασταξανθίνη βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και προστατεύσει το δέρμα  από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό και πλούσιο σε πρωτεΐνες ψάρι που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετικό για τη γενική σωματική υγεία, βελτιώνοντας τις λειτουργίες όλων των κύριων οργάνων και δρα προληπτικά σε πολλές ασθένειες και καταστάσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top