Ο χυμός που ομορφαίνει το δέρμα, ενισχύει την υγεία της καρδιάς και δυναμώνει το μυαλό

χυμός

Όταν αυτό το φρούτο γίνει χυμός, η ενυδατική του ποιότητα μεγιστοποιείται και παράλληλα διατηρούνται οι φυτικές ενώσεις του.

Ωστόσο, επειδή ο χυμός μειώνει άλλα οφέλη των ολόκληρων φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών φροντίστε να τον φτιάξετε στο μπλέντερ και όχι στον αποχυμωτή.

Τι είναι ο χυμός μήλου;

Ο χυμός μήλου είναι ένας χυμός που προέρχεται από το συγκεκριμένο φρούτο και παρασκευάζεται με τη βοήθεια του μπλέντερ ή του αποχυμωτή. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χυμούς στον κόσμο, και παράγεται σε  συνδυασμό με πολλές διαφορετικές γεύσεις και ποικιλίες.

Ο χυμός μήλου είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών C, K και Α, καθώς και καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου. Οι φυτικές ίνες του χυμού μήλου βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Ο χυμός μήλου μπορεί να καταναλωθεί μόνος του ή να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών, όπως smoothies, σαλάτες και επιδόρπια. Είναι επίσης μια καλή πηγή ενέργειας, και μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ ή ως μέρος ενός γεύματος.

Τα οφέλη

  1. Συμβάλλει στην υγεία του δέρματος
  2. Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς
  3. Μπορεί να προστατεύει τον εγκέφαλό σας καθώς μεγαλώνετε

1. Συμβάλλει στην υγεία του δέρματος

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην πήξη του αίματος . Είναι απαραίτητο για την ανάπλαση και αποκατάσταση του δέρματος. Τα μήλα είναι μια καλή πηγή ισχυρών βιταμινών και πολλοί χυμοί μήλου είναι ενισχυμένοι για να καλύπτουν το 100 τοις εκατό των καθημερινών μας αναγκών σε μία μόνο μερίδα.

2. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς

Οι φυτικές ενώσεις — συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών — στον χυμό μήλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία της καρδιάς. Οι πολυφαινόλες μπορεί να εμποδίσουν την οξειδωμένη και συσσώρευση της LDL (κακής) χοληστερόλης στις αρτηρίες σας. Τα υψηλότερα επίπεδα οξειδωμένης LDL συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Στο πλαίσιο σχετικής μελέτης οι ειδικοί παρατήρησαν ότι όταν οι υγιείς ενήλικες έπιναν 1 1/2 φλιτζάνια (375 ml) καθαρού χυμού μήλου καθημερινά για 6 εβδομάδες, η LDL (κακή) χοληστερόλη τους ήταν 20% πιο ανθεκτική στην οξείδωση σε σύγκριση με την αρχή της μελέτης .

Επιπλέον, σε άλλη μελέτη φάνηκε ότι όταν υγιείς γυναίκες έπιναν 1 1/4 φλιτζάνι (310 ml) χυμό μήλου, η αντιοξειδωτική δράση του αίματός τους αυξήθηκε σχεδόν 11% μέσα σε 1 ώρα από την κατανάλωση του χυμού, σε σύγκριση με ένα ρόφημα εικονικού φαρμάκου.

Αυτή η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας σημαίνει μεγαλύτερη πιθανή προστασία από καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθούν αυτά τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

3. Μπορεί να προστατεύει τον εγκέφαλό σας καθώς μεγαλώνετε

Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός μήλου μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του εγκεφάλου και την ψυχική υγεία καθώς μεγαλώνετε. Σύμφωνα με μελέτη κάποια από αυτή την προστασία μπορεί να οφείλεται στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών που βρίσκονται στον χυμό. Μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από βλάβες από ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Σε μια σειρά μελετών, σε μεγαλύτερα ποντίκια χορηγούνταν καθημερινά χυμός μήλου που ισοδυναμούσε με 2-3 φλιτζάνια (480-720 ml) για έναν άνθρωπο. Όταν τα ποντίκια κατανάλωναν τον χυμό για ένα μήνα απέδωσαν σημαντικά καλύτερα σε μια δοκιμασία μνήμης (έπρεπε να βγουν από έναν λαβύρινθο), σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που δεν έλαβε χυμό.

Επιπλέον, σε άλλη μελέτη, όταν τα άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ έπιναν 1 φλιτζάνι (240 ml) χυμό μήλου καθημερινά για 1 μήνα, η ψυχική συμπεριφορά τους βελτιώθηκε και μειώθηκαν συμπτώματα, όπως άγχος, ανησυχία και ψευδείς πεποιθήσεις  κατά 27%. Ωστόσο, η μνήμη και η επίλυση προβλημάτων δεν βελτιώθηκαν (17 Αξιόπιστη πηγή).

Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη του χυμού μήλου για τη λειτουργία του εγκεφάλου και να διευκρινιστεί πόση ποσότητα θα χρειαζόταν για αυτόν τον σκοπό

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top