Αυτό το μπολ ρυζιού με τόνο κονσέρβα είναι μια γευστική, θρεπτική και εύκολη συνταγή που μπορεί εύκολα να γίνει εθιστική. Ο τόνος –πλούσιος σε πρωτεΐνη– συνδυάζεται με kimchi –Κορεάτικο ζυμωμένο και καυτερό ορεκτικό με λάχανο–, μαγιονέζα, σησαμέλαιο και ξίδι από ρύζι, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν απόλυτο συνδυασμό γεύσεων.
Γευστικότατο rice bowl με καστανό ρύζι, kimchi και τόνο
Το μείγμα αυτό σερβίρεται πάνω σε ζεστό καστανό ρύζι, πλούσιο σε φυτικές ίνες, και συνοδεύεται από τραγανό αγγούρι, φρέσκο, βελούδινο αβοκάντο και καβουρδισμένο nori. Λίγη sriracha-mayo sauce δένει όλα τα στοιχεία του πιάτου, εξισορροπώντας παράλληλα και την πικάντικη γεύση. Μπορείτε να το απολαύσετε ως ένα χορταστικό μεσημεριανό ή δείπνο μέσα στην εβδομάδα.
Απολαυστική μεσογειακή σαλάτα με ρεβύθια και μείγμα μπαχαρικών za’atar
Χρόνος προετοιμασίας
Ενεργός χρόνος | Συνολικός χρόνος | Μερίδες |
---|---|---|
25 λεπτά | 25 λεπτά | 4 |
Υλικά
- ¾ φλιτζάνι kimchi, χοντροκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, χωρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας καρυκευμένο ξίδι από ρύζι, χωρισμένο
- 3 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο, χωρισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 140 γρ. τόνο σε νερό χωρίς αλάτι, στραγγισμένο, σε νιφάδες
- 1½ κουταλάκι του γλυκού sriracha sauce
- 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 2 φλιτζάνια καυτό καστανό ρύζι, μαγειρεμένο
- 1 μέτριο σταθερό, ώριμο αβοκάντο, κομμένο (1 φλιτζάνι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο ή λευκό καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες (2 κουταλιές της σούπας)
- 12 φύλλα nori (10 επί 10 εκατοστά)
Πώς να μετατρέψετε το ρύζι που περίσσεψε σε ένα πεντανόστιμο γλυκό – Δεν είναι το ρυζόγαλο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε ¾ φλιτζανιού kimchi, 2 κουταλιές μαγιονέζας, 1 κουταλιά ξίδι από ρύζι, 1 κουταλάκι σησαμέλαιο και ¼ κουταλάκι αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε απαλά τις νιφάδες τόνου μέχρι να ενσωματωθούν, αφήνοντας τα μεγαλύτερα κομμάτια τόνου άθικτα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1½ κουταλάκι sriracha και την υπόλοιπη μαγιονέζα.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε το αγγούρι, 1 κουταλάκι τζίντζερ και το υπόλοιπο ξίδι από ρύζι, 2 κουταλάκια σησαμέλαιο και ¼ κουταλάκι αλάτι.
Βήμα 4
Μοιράστε τα 2 φλιτζάνια καυτό ρύζι σε 4 μπολ. Από πάνω προσθέστε ½ φλιτζάνι από το μείγμα τόνου, ¼ φλιτζάνι από το μείγμα αγγουριού και ¼ φλιτζάνι αβοκάντο. Ραντίστε με τη σάλτσα μαγιονέζας με sriracha. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι σουσάμι και τις φέτες από φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε κάθε μπολ με 3 φύλλα nori.
Διατροφική αξία
Διατροφικά στοιχεία | Ανά μερίδα (1 μπολ & 3 φύλλα nori) |
---|---|
Θερμίδες | 394 |
Υδατάνθρακες | 30g (11% της ΣΗΠ) |
Φυτικές ίνες | 6g (20% της ΣΗΠ) |
Σάκχαρα | 2g |
Πρωτεΐνη | 25g (51% της ΣΗΠ) |
Λιπαρά | 19g (25% της ΣΗΠ) |
Κορεσμένα λιπαρά | 3g (15% της ΣΗΠ) |
Χοληστερόλη | 38mg (13% της ΣΗΠ) |
Αρωματικό κέικ μπανάνας με chips σοκολάτας, πλούσιο σε φυτικές ίνες
* Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.